Стойчо Иванов е роден в София, на 34 г. Има

...
Стойчо Иванов е роден в София, на 34 г. Има
Коментари Харесай

Ще превърна район Красно село в уютен и по-добър за живеене

Стойчо Иванов е роден в София, на 34 година Има бакалавърска степен по " Финансов надзор ", магистърска степен по " Управление на човешките запаси " в УНСС, както и тапия от академия NQA със компетентност: " Интегрирани системи за ръководство на осведомителната сигурност и отбрана на персоналните данни ". Работи в Народно събрание на Българска социалистическа партия като основен специалист по отбрана на персоналните данни. 30 години е живял в регион " Красно село ".  

" Ще върна доверието на хората като отворя вратата на общината за всеки, който има хрумвания, недоволства и проблеми "

- Г-н Иванов, какво ви стимулира и предизвика да се кандидатирате за кмет на столичния регион " Красно село "?
- Роден съм и съм израснал в този регион. Познавам добре неговите поданици, имам доста другари и родственици тук. Наясно съм с проблемите на региона и имам хрумвания по какъв начин да ги реша.
Убеден съм и съм убеден, че имам сили и мотивацията като младеж да се кандидатирам за кмет и да трансформира " Красно село " по-уютно, прелестно, комфортно и съвременно място за живеене.
- Ако жителите на " Красно село " Ви гласоподават доверие и станете техен кмет, какво очаквате да заварите в администрацията поради обстановката с предходната кметица Росина Станиславова, който беше отстранена поради злоупотреби. Как ще върнете доверието на хората към локалната власт?
- Очаквам да заваря цялостен безпорядък. Имам директни наблюдения и контакти с хора, които работят там и съм наясно със обстановката. За времето, в което госпожа Станиславова беше кмет, към 40-50 индивида са напуснали администрацията с претекстовете, че не могат да работят с нея.
Първото нещо, което ще направя, в случай че стана кмет, е да извърша проверка на случилото се през последните 3-4 години, с цел да ми стане ясно какво е положението на региона, по какъв начин са  разходвани парите и бюджета като цяло.
Ще върна доверието на хората като отворя вратата на общината за всеки, който има хрумвания, недоволства и проблеми. Всеки ден жителите на регион " Красно село " що могат да идват и да споделят болките, тежненията си и какво ги вълнува. Ще направя всичко допустимо аз да ги прослушвам най-малко два пъти в седмицата, а през останалите дни това ще прави зам.-кметът. Но постоянно ще има човек от администрацията, който да ги чуе и да им помогне. Кметството ще стане оптимално налично за всички.
Искам да трансформира позагубеното доверие във властта на съгражданите и съкварталците ми, като засиля тяхната убеденост, че те са стопаните на региона.
- В " Красно село " живеят към 100 000 души и в него са включени едни от най-големите квартали на София -  " Хиподрума ", " Бели брези ", " Лагера ", " Славия ", " Бъкстон ", " Красно село " - " Борово ". Какви са общите им проблеми, които би трябвало да бъдат решени?
- Най-големият проблем във всички квартали е презастрояването. Строи се интензивно и към този момент съвсем не остана място без здания. В това няма нищо неприятно, само че градежите не трябва да са за сметка на паркове и градинки. Ще регламентирам това и ще се опитам да го спра застрояването оптимално, тъй като хората имат потребност от зелени площи. За наслада, такива към момента има, само че желая те да се запазят. Децата би трябвало да има къде да играят, фамилиите да има къде да се разхождат, възрастните хора да има къде да седнат и да си поддържат връзка.
Детските площадки също са позанемарени, имат потребност от възобновяване и ремонт.
И в " Красно село " главен проблем са незадоволителните детски градини. Беше дадено от предходната кметица, че през мандата й ще бъдат построени 4 забавачки, само че това не се случи. Поемам ангажимент, в случай че стана кмет, да изградя най-малко една детска градина. Давам си сметка, че надали е реалистично да давам обещание повече поради средствата, които са нужни за това. Ако се откри финансиране, може те да са повече.
 Друг главен проблем е паркирането. Най-често хората си оставят колите на тротоарите и основават проблеми при потреблението им. Неоспорим факт е, че блоковете са начесто и място за паркиране съвсем няма. Ще направя всичко допустимо да се разширят и урегулират местата сред блоковете. Най-добрият вид е да се създадат подземни и надземни паркинги, които да служат и като буферни към метрото.
 Доста вътрешноквартални улички са в безобразно положение, кални през зимата и прашни през лятото. Ще се постарая те да бъдат ремонтирани и комфортни за прилагане.
- Една от емблемите на " Красно село " е пазарът, който се посещава от доста столичани. Той е в много занемарено и окаяно положение, без значение от частичните поправки. Планирате ли да придадете на тържището по-европейски и съвременен тип?
- Знам за проблемите на пазара. През годините съм разговарял доста пъти с търговците там. Проблемът е, че са осъществявани доста поправки, само че по-късно са вдигани мнократно и внезапно нагоре наемите. Хората се оплакват, че не устоят на високите цени и доста от тях се отхвърлят да употребяват сергиите.
Площта, на която е ситуиран пазара, е доста огромна, само че до неотдавна той беше съвсем претъпкан, а цените на наемите бяха естествени. Тук доста аграрни производители оферират продукцията си и хората от цяла София се стичат да пазарят. Да, има инфлация, само че цените скачат и поради високите наеми. За страдание, клиентите понижават и отиват да пазарят в огромните търговски вериги. Ще направя всичко допустимо да се усъвършенства инфраструктурата и изискванията за работа на търговците, а оттова и по-лесният и комфортен достъп на клиентите. Тържището се стопанисва от общинско сдружение и районният кмет не може да въздейства на размера на наемите.
- Защо е належащо районните кметства да имат личен бюджет?
- Да, това е въпрос, който от дълго време се дискутира и който съветниците-социалисти са поставяли на вниманието на сътрудниците си в Столичния общински съвет (СОС). Ще продължим да настояваме бюджетите на районните кметства да са делегирани, тъй като в този момент средствата се разпределят от СОС. А когато районният кмет е наясно с какви средства разполага за година и за целия си мандат, може да възнамерява по-дългосрочни начинания, а не да е с вързани ръце.  
 Независимо от това, ще слагам моите визии и оферти за всеки въпрос пред Столичната община, ще упорствам и ще диря поддръжка за нужната смяна. Ще разгадавам на съветниците от Българска социалистическа партия в СОС за реализиране на  оптималната успеваемост при решение на всеки въпрос.
- Защо хората би трябвало да изберат и да гласоподават за претендентите на Българска социалистическа партия?
- Българска социалистическа партия постоянно е била обществена партия с грижа за хората. Винаги сме се стремели да сме близо до тях и да решаваме проблемите им. Знам, че имам мощ, опция и предпочитание да трансформира региона. Боли ме, че ръководството на ГЕРБ и десните го доведеха до окаяното положение, в което е в този момент.
Време е смяната в София да стане на локалните избори посредством избора на кметовете и общинските съветници. Защото силата на централната власт е в локалната. Местната власт е най-сериозната, най-близо до хората, само че и най-тежката.
- Какви са посланията ви към гласоподаватели от " Красно село "?
- Да гласоподават с бюлетина 86, тъй като София е за всички. Кандидатите на Българска социалистическа партия са виновни, знаещи и можещи. Те имат концепциите и възможността  да създадат живота на хората по-добър. Нека моите съкварталци да не не помнят, че единствено дружно можем да създадем " Красно село " примерен и добре организиран ъгъл на столицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР