Стояща върху остър покрив къща се превърна в една от

...
Стояща върху остър покрив къща се превърна в една от
Коментари Харесай

Къща с „главата надолу“ в Черноморец се превърна в атракция

Стояща върху изострен покрив къща се трансформира в една от известните забележителности по Южното Черноморие. Необичайната сграда се намира в Черноморец на път за къмпинг " Градина ". Двуетажната постройка има няколко изцяло обзаведени стаи, всяка от които е впечатляваща поради странната класификация на мебелите. Всичко в парцела е с " главата надолу ", даже дребните елементи са закрепени за тавана.
 Българска телеграфна агенция
В постройката има обърната с главата надолу кухня, баня, хол, спалня, тоалетна, детска стая, предверие, веранда, всекидневна с камина, мокро помещение, библиотека, като цялото обзавеждане виси над главите на посетителите. " Тук всичко основава въодушевление и може да ви разсмее ", разясниха те странната сграда. Неин притежател е доктор Ана Чанева, ветеринарен доктор, като къщата е построила върху личен имот.
 Българска телеграфна агенция
" Не мога да кажа какъв брой тъкмо мебели има закрепени за тавана. Общо взето всичко - в това число легло, маси, столовете, микровълновата печка, тоалетната паница, умивалника, пералнята, посудата в кухнята, книгите, играчките в детската стая, компютърът. Най-трудната и тежка част от обзавеждането е лекият автомобил, който също е закрепен на тавана на верандата. Трудно беше самото превръщане и позициониране на колата. Леглото в спалнята също е много огромно ", сподели пред Българска телеграфна агенция притежателят на парцела.

Столовете вместо за сядане, могат да се употребяват единствено за висене, мебелите, прозорците, картините - всичко е наобратно. В къщата единственото нещо, което не е обърнато, са външните стълби, които водят към входа й. Някои от посетителите я назовават " The Beetle House " поради автомобила Volkswagen Beetle, който виси от тавана.
 Българска телеграфна агенция
" Бяхме на отмора на остров Пукет цялото семейство. Един ден, когато времето не беше положително за плажуване, взехме решение да посетим нашумялата там измежду туристите " обърната къща ". Останахме доста очаровани и взехме решение, че един ден и ние ще си създадем такава. В последна сметка главните мотори това да се случи бяха децата ни. Решихме, че това ще обогати почивката на летовниците в България, ще им сътвори повече въодушевление, по тази причина взехме решение да осъществяваме плана, чиято цел е и да даде на посетителите друг взор върху ежедневните неща ", споделя доктор Чанева.
 Българска телеграфна агенция
Проектът е дело на цялото ми семейство, по него работи арх. Любинка Стоилова. Вярвам, че е въодушевил мнозина, само че овациите са за компанията, която построи къщата напълно с железни структури. Изпълнението е извънредно мъчно и е огромно предизвикателство ", добави доктор Чанева и изясни, че компликацията идва от това, че върху дребна повърхност като тази на покрива, се държи цяла постройка с естествени размери.
 Българска телеграфна агенция
Строителството на обърнатата къща стартира през януари предходната година и за шест месеца е приключено напълно. Оттогава обектът е с отворени порти за гости целогодишно против входен билет от 22 лв. за възрастни като проведените групи употребяват понижение. Лятното разписание е от 9:00 до 20:00 часа. Вътре посетителите могат да си създадат и фотоси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР