Стоянов седна на мястото на Корнелия Нинова в Министерството на

...
Стоянов седна на мястото на Корнелия Нинова в Министерството на
Коментари Харесай

Министър Стоянов заговори за “газовата криза” и инфлацията със синдикатите

Стоянов седна на мястото на Корнелия Нинова в Министерството на стопанската система преди няколко дни. Лидерката на левицата се изрече остро за решението на президента точно Стоянов да стане неин правоприемник във ведомството. Според нея служебното държавно управление на Радев е опит за реваншизъм по отношение на Българска социалистическа партия.

“Аз особено съм удостоена с тази чест да бъда заменена от човек, който съм уволнила”, уточни Нинова.

Стоянов бе уволнен от председателския пост в борда на ВМЗ - Сопот.

“В късия период, който имаме за деяние, смятам, че най-разумно е да се опрем на опита на синдикалните и работодателските организации, с цел да набележим най-верните решения “, акцентира министър Стоянов на срещата си с КТ “Подкрепа” и Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България.

По-късно денем министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и президентът на КНСБ Пламен Димитров разискаха целите на страната в стопански и промишлен проект до провеждането на парламентарните избори през есента. Дискутирани бяха вероятните решения на газовата и енергийната рецесии, като от организацията сложиха въпроса и за неналичието на изясненост във връзка с проекта за възобновяване и резистентност. Поставен бе акцент и върху нуждата от първокласен разговор сред държавно управление, синдикати и работодатели.

“Определяне на механизъм за газа е необходим, a кабинетът припознава тематиката като от първостепенна значимост, което се потвърждава и със основаването на Щаба в енергетиката”, сподели Стоянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР