Стоянка Мутафова за втори път препълни зала 1 на НДК,

...
Стоянка Мутафова за втори път препълни зала 1 на НДК,
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова се оплака на публиката: Държат се с мен като с дете-идиотче!

Стоянка Мутафова за повторно препълни зала 1 на НДК, празнувайки 70-годишно наличие на сцената. На 12 март 97-годишната актриса още веднъж събра другари, сътрудници и фенове, които я поздравиха за забележителния креативен празник. Първия път Мутафова чества в НДК точно на рождения си ден на 2 февруари. 

Многобройната аудитория неведнъж приветства комедийната хала със ставане на крайници и с бурни ръкопляскания, до момента в който тя царствено седеше на стол на сцената и приемаше поздравленията на Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Виктор Калев, Ирен Кривошиева, Нели Петкова, които я зарадваха с песни и скечове.  Зрителите обаче останаха леко смутени, а по-чувствителните даже се разплакаха, тъй като старостта е поставила своя безсърдечен отпечатък върху най-възрастната играеща актриса в света. И едвам не се желае на мнозина, великата Стоянка Мутафова през днешния ден няма сили да влезе в облик и да играе – нещо обикновено за годините, на които е. А опънатото й с ботокс лице пречи на огромната актриса да се усмихне. Отгоре на всичко я мъкнат на сцената безусловно като мечка, а уредниците се отнасят с нея като с немощна бабичка. Може би самата Госпожа Стихийно злополучие осъзнава какво тъкмо се случва, тъй като излизайки на сцената на зала 1, подкрепяна от дъщеря си, тя с възприятие за комизъм, само че в същото време и с очевидно доловима горест, показа пред феновете си: „ Казаха ми да кажа „ Добър вечер ”. Като на дете-идиотче. Явно считат, че не си помня репликите ”. А по-късно седна на стола си на сцената.

На няколко пъти Мутафова изясни на щерка си обществено, че „ не е напълно изкуфяла ”, въпреки да не помни какво желае да каже и мисълта й да отскача от тематика на тематика. От своя страна сред страхотните песни на Йорданка Христова и Силвия Кацарова, Муки сърцераздирателно описа, че на 40 се отказала от театъра поради майка си и поради завистта на хората, които непрестанно я сравнявали със Стоянка и твърдели, че щерката е надалеч по-неталантлива от майка си. Муки призна, че с Мутафова имат много комплицирани връзки – когато са надалеч не могат една без друга, а когато са дружно – непрестанно се карат. „ Но истината е, че доста се обичаме ”, споделиха майка и щерка.

Стоянка, към която по-младите сътрудници на сцената почтително се обръщаха с „ како ”, описа радостни случки с Георги Парцалев и по тази причина, че главният урок, който е научила от него бил да не бъде скромна, да не бъде срамежлива и да употребява известността си.  Мутафова бе и много откровена по адрес на неотдавна отишлата си актриса и тв говорителка Цветана Гълъбова – нейна колежка от Сатирата и брачна половинка на режисьора Методи Андонов и на артиста Петър Слабаков. „ Цветана беше доста красива. Имаше очарователно лице ”, сподели Г-жа Стихийно злополучие. След което безпощадно отсече по адрес на починалата Гълъбова: „ Милата, по никакъв начин не ставаше за актриса. Тя бе роден режисьор и трябваше да се занимава с постановка. Защо й трябваше да се прави на актриса? ”.
В началото на юбилейния театър пък водещият Кирил Ефремов безусловно втрещи публиката с много плоска смешка по адрес на Дженифър Лопес. Заедно с колежката си Аня Пенчева, която бе другият водещ на събитието, изредиха имената на международни звезди като Мадона, които „ поискали ” да дойдат и да пеят за великата Стоянка Мутафова. „ Отклонихме поканата на Дженифър Лопес, тъй като за нея трябваше да наемем две стаи – едната особено за задника й. ” Публиката не може да разбере дали шегата е измислена от самия Ефремов или е дело на създателите на постановката, само че по реакцията на феновете се разбра, че малко на брой възприеха просташкия му комизъм, написа " Уикенд ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР