Стоянка Мутафова навършва 97 г. днес и ще празнува със

...
Стоянка Мутафова навършва 97 г. днес и ще празнува със
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова на 97 г., празнува 70 години на сцена в НДК

Стоянка Мутафова навършва 97 година през днешния ден и ще чества със спектакъла “Стоянка Мутафова - 70 години на сцена ” в зала 1 на НДК. 
 Великата Стоянка Мутафова отбелязва 97-и рожден ден и 70 години на сцената със незабравим театър
Специално присъединяване в юбилейния театър, който ще водят Аня Пенчева и Кирил Ефремов, ще вземат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, “Тоника Домини ”, и още от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена, а няма да липсват и изненади.

С изключителна сила, постоянно с усмивка на разположение и ужасно възприятие за комизъм, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до през днешния ден. " Кралицата на българската комедия ", както я разказва Ройтерс, има в актива си извънредно богата палитра от функции.

Първата й е още от 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа лингвистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и Държавна театрална школа в София. От 1946 година до 1949 година работи в спектакъл в Прага, а от 1949 до 1956 година е в Народния спектакъл. Тя е един от създателите на Държавния язвителен спектакъл “Алеко Константинов ”, където работи от 1956 година

Магнетична и безпределно надарена тя приковава вниманието на публиката “на мига ” щом стъпи на сцената и изцяло справедливо печели любовта й, както в театъра по този начин и на екрана. Стоянка Мутафова взе участие в доста от емблематичните български филми като: “Специалист по всичко ”, “Любимец 13 ”, “Топло ”, “Бялата стая ”, “Кит ”, “Езоп ” и други. 

Уважавана и обичана, тя съумява да въодушеви генерации български актьори да тръгнат по пътя на театъра и киното. 

OFFNews честити празника на великата актриса Стоянка Мутафова!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР