Стоянка Мутафова чества 70 години на сцена със спектакъл в

...
Стоянка Мутафова чества 70 години на сцена със спектакъл в
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова чества 70 години на сцена със спектакъл в НДК

Стоянка Мутафова празнува 70 години на сцена със театър в НДК
Великата и неповторима Стоянка Мутафова ще означи “70 години на сцена ” със специфичен театър – празник на 2 февруари 2019 година в зала 1 на НДК.

“Г-жа Стихийно злополучие ” ще бъде в светлините на прожекторите на връх рожденния си ден - 2 февруари, тъкмо в 19.30 ч. На сцената ще стъпят и куп нейни другари и сътрудници, с цел да я уважат и поздравят. Очаква се празникът да споделят едни от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена, а имената им ще станат известни напълно скоро.

Събитието се провежда от продуцентска къща “Ажур Пико ” и “Артишок ”, а билетите за него са в продажба от през днешния ден, 9 август 2018 година, извънредно в мрежата на Тикетпортал.бг. Могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец ” и партньорската мрежа. Цената им е от 20 до 70 лева, съгласно мястото в залата.

С изключителна сила, постоянно с усмивка на разположение и ужасно възприятие за комизъм, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до през днешния ден. "Кралицата на българската комедия", както я разказва Ройтерс, има в актива си извънредно богата палитра от функции, стартирали още от 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа лингвистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и Държавна театрална школа в София. От 1946 година до 1949 година работи в спектакъл в Прага, а от 1949 до 1956 година в Народния спектакъл. Тя е един от създателите на Държавния язвителен спектакъл “Алеко Константинов ”, където работи от 1956 година Щом стъпи на сцената магнетичната актриса приковава вниманието на публиката “на мига ” и справедливо печели любовта й – и в театъра и на екрана. Участва в доста от емблематичните български филми като “Специалист по всичко ”, “Любимец 13 ”, “Топло ”, “Бялата стая ”, “Кит ”, “Езоп ” и други. Уважавана и обичана, тя съумява да въодушеви генерации български актьори да тръгнат по пътя на театъра и киното. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе интензивно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния спектакъл в София. През 2012 година, когато чества 90-годишния си празник, тя показа: "За мен този спектакъл (Сатиричния) е кажи речи всичко".

В края на 2017 година единствената й щерка Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие "Добър вечер, Столетие мое". В нея феновете й имат опция да схванат доста секрети и любопитни истории от живота на актрисата. Едно от посланията в книгата е: “Никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш "Добър вечер" и да си благополучен от дългия път, който си извървял", споделя авторката на книгата.

На 2 февруари 2019 година в зала 1 на НДК ще станем част от трогателен и невъобразим празник - Стоянка Мутафова “70 години на сцена ”! /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР