Стоянка Митева от ямболското село Безмер категорично отказва да умъртви

...
Стоянка Митева от ямболското село Безмер категорично отказва да умъртви
Коментари Харесай

Стоянка от Безмер плаче: Не мога да убия свиня - майка и малките ѝ

Стоянка Митева от ямболското село Безмер изрично отхвърля да умъртви свинята, която гледа в задния си двор. Наскоро животното е станало майка и има 14 прасенца. През сълзи дамата изясни, че няма по какъв начин да заколи животните.

„ Ние на село сме привързани към животните си. Гледаме за Коледа да си заколим едно прасенце, от епохи е тази традиция. Това не е било и по турско време”, сподели Стоянка Митева пред bTV.

"Не съм към никоя партия, нито ме интересуват партиите ", посочи дамата.

Снощи изтече срокът за непринудено умъртвяване на домашните прасета в Южна България. От през днешния ден би трябвало да стартира наложително евтаназарине и загробване на животните в дворовете.

В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, отхвърлят да позволен екипите от Агенцията за сигурност на храните в дворовете на хората.

Междувременно в община Свищов бедственото състояние, въведено поради болестта, беше удължено до на следващия ден.

Причината е загробването на 17-те хиляди свине от фермата в село Българско Сливово и потребността от спомагателна стерилизация на площадката за загробване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР