Стоян Пенков Рабоджийски е от пазарджишкото село Елшица. Въпреки че

...
Стоян Пенков Рабоджийски е от пазарджишкото село Елшица. Въпреки че
Коментари Харесай

Болният от рак бай Стоян: Помогнете ми да поживея още малко!

Стоян Пенков Рабоджийски е от пазарджишкото село Елшица. Въпреки че е дълги години е работил за страната, се пенсионира по болест. В момента 65-годишният мъж се бори с рак на белите дробове и хипертонично сърце. Лекарствата, които го поддържат жив, костват над 200 лв. на месец, а мъжът се устоя само с инвалидната си пенсия, която е в размер на 220 лв.. С тези пари бай Стоян би трябвало да се лекува, да се изхранва и да живее. Днес мъжът дойде в редакцията на вестник „ Марица “ с молба за помощ.

Рабоджийски е работил дълги години към „ Панагюрски мини “ в родното си село Елшица. Пенсионира се по болест, защото имал проблеми с простатата и таза. Наскоро обаче се случило и най-страшното – бай Стоян бил диагностициран с бързо разрастващ се рак на белите дробове с метастази. Лекарите, които съветвали мъжа, му съобщили, че в случай че желае да живее по-дълго, би трябвало да употребява медикаменти, които костват по 200 лв. на месец. Освен тях бай Стоян си купува и специфична билкова запарка от Бачковския манастир, която коства 60 лв..

„ Знам, че децата са с преимущество, само че ориста ми е доста тежка. Всеки ден се апелирам на Бог и съм признателен, че към момента мога да седнал съм на краката си. Аз съм на 65-години, само че към момента съм ерген – нямам жена и деца. Всичките ми близки измряха и в този момент съм напълно самичък и се боря с подлата болест. Приел съм ориста си, само че просто желая още малко да поживея. Искам да се обърна към всички читатели на „ Марица “ и да помоля за помощ – кой с каквото може “, описа през сълзи възрастният мъж.

Той самичък си е основал дарителска банкова сметка, с вярата да получи поддръжка в битката с страшното си заболяване:

IBAN: BG74BPBI79304030143702 – Пощенска банка

Стоян Пенков Рабаджийски

Той остави и телефон за връзка, за всеки който би желал да приказва с него:

0884-670-713
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР