Стоян Кубатов ще се бори за бронзово отличие на 72

...
Стоян Кубатов ще се бори за бронзово отличие на 72
Коментари Харесай

Кубатов ще се бори за бронз на Световното първенство в Белград

Стоян Кубатов ще се бори за бронзово отличие на 72 кг типичен жанр от международното състезание в Белград, откакто преодоля единствения си противник на репешажите. Българският национал ще излезе в дуел за орден довечера след 19:00.

В репешажната битка Ибрахим Магомадов от Казахстан придвижи българина два пъти от сутерен през първата част, само че Кубатов направи идентични придвижвания през втората и изравни резултата. Двубоят приключи 5:5 и българският национал продължи напред по аршин последна точка.

В петък Кубатов преодоля корееца Джи Йон Ли с 4:0 в квалификациите на 72 кг, след което отстъпи на Ганем с 1:5 на осминафиналите. В следствие французинът победи Магомедов с 10:0 на четвъртфинал и по-късно надви над Селчук Джан с 4:0 на полуфиналите. Така Кубатова получи неговите противници и надделя Магомадов, а за бронз ще срещне бореца от Турция.

Семьон Новиков пък избегна схемата на олимпийския първенец Жан Беленюк на 87 кг, който е една от аргументите украинецът да се състезава за България. Той ще стартира международното състезание против египтянина Мохамед Метуали. На 63 кг Абу-Муслим Амаев ще започва против Акмират Хелдиев от Туркменистан, а на 67 кг Иво Илиев ще се бори с Йони Кецуриани от Грузия.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ивайло Георгиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР