Стоян Копривленски победи кикбоксьора от Осака Джинку Ода и стана

...
Стоян Копривленски победи кикбоксьора от Осака Джинку Ода и стана
Коментари Харесай

Копривленски за важната победа: До края на годината ще мога да играя за титлата!

Стоян Копривленски победи кикбоксьора от Осака Джинку Ода и стана първенец на K1 World GP в японския град.

След три рунда в извънредно оспорван мач и с разменени по един нокдаун в третия рунд, съдиите отсъдиха да има спомагателен четвърти рунд. В него 30-годишният бургазлия надви над представителя на домакините с 2:1 съдийски гласа и спомагателен рунд.

" Добре се усещам след мача. Най значимото е, че победих и нямам травми. Относно мача можеше да се показва и по-добре, само че знаете, че не всеки ден е твоят. Нямаше тежък рунд за мен. Трябваше да бъда съсредоточен в срещата. Смятам, че взех първите два рунда. Третият рунд беше забавен. Минута след началото съумях да му направя нокдаун. Засякох го с ляво кроше и оттова му пласирах още един десен прав, ляво кроше и му направих нокдаун. За страдание, минута преди края той съумя да ми върне нокдауна, само че аз не го усетих доста и не бях разтърсен. Когато ми нанесе удара не бях постоянен, единят ми крайник беше във въздуха след ритник. Не беше тежък нокдаун. Това се води супер файт и беше значима победа, тъй като до края на годината ще мога да играя за купата ", съобщи след успеха Копривленски.

В Осака боецът беше със своя треньор от Нидерландия Майк Пасение и с кондиционния треньор Мелайно Хадум.

Основната цел на Копривленски е да се бие за пояса на К-1 в категория до 70 кг. Преговорите за идващ дуел се водят сега, като до два дни ще стане ясно кой ще бъде идващият му противник и датата на мача за купата в К-1. Очакванията са дуелът да е до края на годината.

През 2024 година Копривленски завоюва финалния шампионат от Max сериите на К-1 в Япония след три победи над легендата от Тайланд Буакау Банчамек, над бразилския четирикратен първенец по муай тай Рафаел Силва в полуфинала и над съветския войник Виктор Акимов във финала. Сега боецът е насочен към спечелването на пояса в К-1.
 Копривленски извоюва доста сложна победа в Япония
Копривленски извоюва доста сложна победа в Япония

Двамата бойци трябваше да играят спомагателен рунд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР