Стоунхендж е изложен на риск да бъде изваден“ от списъка

...
Стоунхендж е изложен на риск да бъде изваден“ от списъка
Коментари Харесай

Стоунхендж „рискува да загуби статута на световното наследство на ЮНЕСКО“ поради пътен проект

Стоунхендж е изложен на риск да бъде „ изваден “ от листата на ЮНЕСКО като обект на международното завещание, в случай че проектите за непосредствен пътен план, включващ тунел, се осъществят.

Министерството на превоза (DfT) утвърди тунела от Еймсбъри до Беруик Даун в Уилтшир за повторно през юли. Яростни деятели споделят, че държавното управление е било „ ирационално да не придаде никаква тежест “ на предизвестието на организацията на Организация на обединените нации, когато споделиха, че утвърждението на схемата от £1,7 милиарда подсигурява включването й в „ листата на обектите на международното завещание в заплаха “.

Националните автомагистрали по-рано споделиха, че тунелът ще отстрани гледката и звука от трафика, преминаващ през мястото, и ще понижи времето за пътешестване по пътищата наоколо. Правителството твърди, че нуждата от схемата и изгодите от нея „ надвишават вредите “.

Адвокатите на Save Stonehenge World Heritage Site (SSWHS) споделят, че това ще означи „ първата стъпка, подхваната към унищожаване от листата “ и ще бъде „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР