Стотиции пловдивчани се включиха в протестно шествие с искане за

...
Стотиции пловдивчани се включиха в протестно шествие с искане за
Коментари Харесай

Шествие, палатки и блокади в Пловдив

Стотиции пловдивчани се включиха в протестно шествие с искане за оставките на държавното управление и на основния прокурор. Площад „ Съединение " беше огласен от викания за оставка. Протестиращите упорстват за цялостен рестарт и изчистване от простотията. Проф. Велислав Минеков от „ Отровното трио " прикани протестиращите за гражданско непокорство и кураж. „ Съберете храброст, излизайте на митинг, до момента в който подадат оставка ".

Протестиращите направиха палатков лагер, който затвори кръстовището на Баня Старинна. Младежите, които го издигнаха, оповестиха, че ще остават там, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията за оставки.

На митинга в Пловдив пристигна и съпредседателят на „ Демократична България " Христо Иванов, който прикани да се рестартира правосъдната система и демокрацията, хората да си желаят избора, да са амбициозни и дейни. Иванов разяснява и днешното изказване на президента Румен Радев и представянето на плана за Национален стратегически документ:

„ От него се чака да провокира конституционни промени за правосъдната система, доколкото днешната му интензивност с визията за страната е нещо „ разочароващо ".

Блокирани са основни булеварди и кръстовища в града.

Около 50 протестиращи спираха придвижването на пътя София - Варна в региона на пътен възел „ Абланица " край Ловеч. Те упорстват за оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. Демонстрацията не аргументи огромни тапи. Блокадата продължи по-малко от час. Някои от пътуващите в колите поддържаха митинга с крясъци оставка и клаксони.



Ивайло Георгиев, един от уредниците на митинга, по-рано разясни:

„ Никой не ни приканва, за разлика от събитието на ГЕРБ, което е пуснато по партийна линия и всеобщо хората от държавната администрация и избран кръг от частни компании, които са облагодетелствани от публичните поръчки, са принудени да маршируват под строй все едно сме 1950 година в апогея на комунизма, викайки за нашия водач. Това е огромната разлика! Ние се борим за свободата - освен за нашата, само че и за тяхната! Докато те се борят да имат самун ".
След това недоволните от ръководството проведоха автошествие по улиците на Ловеч.
„ На мен ми писна и ме е позор от Бойко Борисов ", „ Причината да съм тук е мафиотското ръководство, корупцията. Определена тайфа хора ни принуди се евакуираме в чужбина ".

Седми ден остава палатковият лагер на републиканския път Стара Загора - Хасково в региона на летището. Протестиращите упорстват пред Областното пътно ръководство да получат позволение за автошествие по „ детелината " на автомагистрала „ Тракия ". Тази вечер ще има нов „ Оставка фест " и нов телемост с участници в демонстрациите в София.

Основни кръстовища в Хасково бяха блокирани от протестиращите довечера. Демонстрантите се отхвърлиха от автошествие поради засиленото полицейско наличие и инспекциите по автомагистрала „ Марица ", подхванати след блокадата на граничния пункт„ Капитан Андреево " във вторник.
Протестиращи се събраха пред постройката на Общината в Бургас. С плакати и викания те още веднъж приканиха за оставка на държавното управление. За следващ път бургазлии показаха решимостта си митингите да продължат. Присъстващите обясниха, че не са задоволени от съдружната поддръжка към държавното управление, която беше изразена през днешния ден. Те са безапелационни, че министър председателят би трябвало да подаде оставка. Организира се и плажуване през уикенда в парк Росенец.



Антиправителственият митинг в Русе довечера употребява изразните средства на изкуството - с галерия от карикатури на властта и осъществявания на млада рок тайфа. На мястото, където всяка вечер се организират антиправителствени митинги, „ Демократична България " и вестник „ Прас-прес " подредиха галерия от карикатури на русенския художник Огнян Балканджиев. Публиката одобри с екстаз рисунките, в които никой не е пощаден - нито централната, нито локалната власт, която на практика в последно време отсъства от живота на града.
Поредна вечер на неодобрение в Ямбол. Протестиращите още веднъж упорстват за оставка на държавното управление и основния прокурор. Пред постройката на Общината се събраха недоволните от ръководството на страната. Според тях държавното управление на Борисов скоро ще си отиде. Протестът ще продължи в шествие по централните улици. Не е планувано затваряне на основни кръстовища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР