Стотици ученици участваха в 60-та щафетна обиколка на Радио Варна Това

...
Стотици ученици участваха в 60-та щафетна обиколка на Радио Варна
Това
Коментари Харесай

Стотици участници в 60-та щафетна обиколка на Радио Варна

Стотици възпитаници участваха в 60-та щафетна обиколка на Радио Варна

Това е най-голямата аматьорска демонстрация в района, както и с най-дълга история. Интересен факт е, че единствено един път от 1962 година насам обиколката не се е състояла, макар че десетина спортисти са пристигнали за бягането. Причината - безумен мраз по Черноморието и заледено трасе.

60-а Щафетна обиколка на Радио Варна - от 62 -ра година до момента всички преди нас са правили тази най-масова аматьорска демонстрация в град Варна. Това са традициите и те би трябвало да бъдат продължавани. Това сподели шефът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева на формалното разкриване на спортното събитие.

През последните години Радио Варна се пробва годишно да вкара нов детайл в конкуренцията. След като през 2017 година съумя да я възвърне в първичния й тип, добавяйки щафети в плуването и колоезденето, през тази в многобоя се включват и катерачите. Стартът в тази конкуренция бе даден в 10 часа, в зала " Владислав " на състезателен комплекс " Черно море ". Нещо повече - клуб " Варнаклайминг " взе участие със особено основана за случая катераческа щафета със личен правилник.

Вие сте първи, за първи път в 60-годишната история на Щафетната обиколка на Радио Варна има нов спорт, сподели шефът на Радио Варна и пожела триумф на състезателите. " Благодаря на вас, че давате началото, обърна се към тях тя. Със специфичен плакет бе почетен Клуб " Варнаклайминг ", за това че към този момент е част от огромната спортна демонстрация на Радио Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР