Стотици участваха в протеста срещу мутрите в София и в

...
Стотици участваха в протеста срещу мутрите в София и в
Коментари Харесай

Стотици участваха в протеста "срещу мутрите" в София: Изразиха гняв от полицейското насилие

Стотици участваха в митинг а " против мутри те " в София и в други градове, само че в третия ден на демонстрациите недоволството беше ориентирано и против полицейското принуждение, написа Свободна Европа.

В петък вечерта, след два митинг а, извършени по едно и също време на стотина метри един от различен - против президента от една страна и против държавното управление и прокуратурата от друга - полицията беше замеряна с предмети и използва принуждение.

Кадри, оповестени в обществените мрежи, демонстрират служители на реда, които влачат и ритат някои от митинг иралите " против мутри те ". Съпредседателят на “Демократична България “ Христо Иванов осъди полицейското принуждение и настоя да се наложи наказване за всеки, който е употребявал мощ " отвън законовите лимити ”. Полицията, на собствен ред, упрекна част от митинг иращите в експанзия. Вътрешният министър Младен Маринов даде обещание инспекция на обстановката с потърпевшите стачкуващи.

В събота демонстрации имаше също във Варна, Бургас и Русе. Те пристигнаха на фона на сполучливия опит на " Демократична България " да стигне до държавен плаж в парк " Росенец ", ситуиран покрай парцел на Движение за права и свободи, откакто пътят на хората беше препречен от полиция и симпатизанти на придвижването.

 

В София митинг ът се организира под надпис " Да защитим демокрацията от ботушите на властта ", а негови уредници са скулпторът Велислав Минеков, юристът Николай Хаджигенов и журналистът Арман Бабикян. Ораторите говореха за полицията, която " безусловно пребиваше хората " в петък вечерта.

 

Протестиращите минаха около постройката на Народното събрание с крясъци " Мафия! " и " Гешев е срам! ", като визираха основния прокурор, блокираха за малко придвижването на " Орлов мост " и отидоха до постройката, в която се обитава Министерството на вътрешните работи. С крясъци " Оставка! " те се върнаха назад на площада пред президентството, където има доста служители на реда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР