Стотици туристи в Европа са се заразили с новия коронавирус

...
Стотици туристи в Европа са се заразили с новия коронавирус
Коментари Харесай

Немски медии: Курортът Ишгъл в Австрия е развъдник на коронавирус в Европа

Стотици туристи в Европа са се заразили с новия ковид в ски курорта Ишгъл в региона на Тирол в Австрия.

Това изказване направи във вторник немският ефирен канал N-tv. А съгласно Der Spiegel туристите са инфектирани от бармана на празненства в бара " Кицлох ", като районните управляващи не са подхванали ограничения.

Според информацията на N-tv, десетки туристи от Дания, Германия и Исландия са посетили този курорт и след завръщането си в родината им са били диагностицирани с ковид. Според канала, управляващите в Тирол не са предизвестили авансово пътуващите за огнището на вируса.

От своя страна вестник Die Welt отбелязва, че в цяла Германия са регистрирани коронавирусни инфекции, свързани с посещаване на Ишгъл.

" На 29 февруари управляващите в Исландия за първи път са се сблъскали с заплахата от Ишгъл, когато при полет на Icelandair от Мюнхен, измежду група пасажери от австрийския курорт е имало забележителен брой инфектирани. На 5 март Исландия сложи Ишгъл в лист дружно с Иран и китайския Ухан като рискова зона ", написа изданието.

Първият случай на коронавирусна зараза в Тирол обаче е регистриран публично едвам на 7 март, показва Die Welt.

Изданието Spiegel също назова Ишгъл " разплодник " на болестта. " Туристи от целия свят са се заразили в долината Пацнаунтал. Въпреки обстоятелствата и заплахата, асансьорите и питейните заведения работеха в Тирол до уикенда ", написа списанието.

В същото време туристите са можели в началото да се заразят в локалния бар " Кицлох " от бармана и по-късно да разпространят вируса в близост.

Превод и редакция: Блиц

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата А
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР