Стотици туристи се качват на балон с горещ въздух, за

...
Стотици туристи се качват на балон с горещ въздух, за
Коментари Харесай

Туризмът е последната опция: Как Турция се опитва да реши икономическите си проблеми

Стотици туристи се качват на балон с парещ въздух, с цел да следят красивия лунен пейзаж в турския район Кападокия. Собственикът на бизнеса Мехмет Айдоган се готви да излезе за първото си пътешестване за деня - едно от 140, които е извършил в небето единствено този месец.

" Пълно е, всичко е резервирано, по тази причина се усмихвам ", споделя той.

След две години проблеми поради пандемията от ковид, туризмът в Кападокия - както и в останалата част на Турция - е на път да означи рекордна година. " Помощ " оказва и спадът на цената на лирата, който направи страната по-евтина дестинация за отмора спрямо европейските съперници. Данни на турското държавно управление демонстрират, че броят на задграничните гости е повишен с 53% през юли предходната година.

Процъфтяващият летен туристически сезон идва като облекчение освен за локалния бизнес, само че и за президента Реджеп Тайип Ердоган и неговите министри, които се стараятт да привлекат допустимо най-вече задгранична валута, с цел да поддържат стопанската система на страната.

 След две години на проблеми, подбудени от рестриктивните мерки поради пандемията от ковид, туризмът в Кападокия - както и в останалата част на Турция - е на път да означи рекордна година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР