Стотици трактори влязоха в Брюксел, а още много са на

...
Стотици трактори влязоха в Брюксел, а още много са на
Коментари Харесай

Фермери с трактори обсадиха европейските институции в Брюксел

Стотици трактори влязоха в Брюксел, а още доста са на път за белгийската столица, до момента в който там заседават министрите на земеделието на Европейския съюз.

Поредният митинг последва напрегната седмица, белязана от шествия и блокади на фермери в целия Съюз. Те се надяват да бъдат чути от отрасловите министри.

 
Тук сме, тъй като Европейският парламент продължава да ни подценява. Искаме да кажем нашите претенции, само че никой не ни слуша. Казват ни: Добре, ще приказваме за това, само че седмица по-късно не направиха нищо. Сега земеделските министри са тук, с цел да обсъдят обстановката в бранша, и разумно, ние също сме тук. Искаме да видят, че не ни е елементарно с всички тези правила, които ни постановат.
Мариеке ван де Вивере – фермер от региона на Гент

Булевард " Рю дьо ла Лоа ", на който се намират Европейския съвет и Европейската комисия, е затворен. Протестиращи дойдоха от разнообразни краища на страната, събрали са се на площад " Шуман " и изсипват и горят гуми, примесени с тор. Полицията отговори с водни струи.Протестът провокира съществени разстройства в придвижването освен в столицата, само че и в цялата страна.Земеделците желаят анулация на някои от най-прогресивните ограничения в света за противопоставяне на изменението на климата и отбрана на биоразнообразието, като настояват, че разпоредбите вредят на поминъка им и ги задушават с администрация. Освен това упорстват за ограничение на аграрни артикули от Украйна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР