Стотици тирове са на опашка пред ГКПП Капъкуле в очакване

...
Стотици тирове са на опашка пред ГКПП Капъкуле в очакване
Коментари Харесай

18-километрова опашка от тирове на ГКПП "Капъкуле"


Стотици тирове са на опашка пред Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле в очакване да преминат на българската митница на Капитан Андреево. Опашката се е проточила по продължение на пътя от Одрин до Капъкуле и е дълга към 18 км, оповестиха от регионалната дирекция за митници и търговия Тракия, представени от Българска телеграфна агенция.

Подобна е картината и на другия Граничен контролно-пропусквателен пункт с България - Хамзабейли/Лесово. Там опашката е към 10 км.

По данни на турската митническа дирекция през последните 24 часа през Капъкуле са минали 1400 тира. В почивните дни на Капитан Андреево обаче се работи с понижен състав и заради това опашките се струпват на турската митница.

Турски превозвачи стачкуваха поради опашките и чаканията по митниците на турско-българската граница. Пред тв камерите те се оплакаха,че Тир паркът е непълен и заради това опашките се проточват по продължение на пътя, където са принудени да чакат по 10-15 часа при липса на всевъзможни хигиенични условия.

Според други причина за опашките са продажбите на по-евтино дизелово гориво в граничната зона, където колите избират да зареждат.

Турските превозвачи упорстват управляващите в Турция и в България да подхващат ограничения за разрешаване на проблемите с прекосяването на тировете през границите.

Тези дни към опашките от тирове се прибавиха и опашките от частни коли по граничните пунктове. Поради всеобщите пътувания на турски жители, които се завръщат от ваканцията от Турция в европейските страни, на всички гранични пунктове с България тирафикът е извънредно претрупан и се чака много за прекосяване, оповестяват от турската митница.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР