Стотици танцьори събира на надиграване на 22 юни Девин денс

...
Стотици танцьори събира на надиграване на 22 юни Девин денс
Коментари Харесай

Девин денс фест събира стотици на надиграване

Стотици танцьори събира на надиграване на 22 юни Девин денс фест. Поредното шесто издание на феста по традиция няма конкурсен темперамент. Въпреки това надиграването е доста оспорвано. То стартира с хоротека и дефиле на всички хороигралци през целия град, а по-късно се организира в два кръга, като в първия се показват по две български хора от всеки клуб, а във втория групите играят дружно, всяка във собствен кръг най-популярните хора. Организатори на феста са община Девин, Девин денс клуб и спонсори.

" Целта на фестивала е да събере фенове на българските национални танци в едно райско кътче от величествената Родопа планина, като даде опция на участниците с изключение на да показват великолепието на фолклора ни, само че и да се срещнат с хубостта на Девин и района, както и да се насладят на обичайното родопско гостолюбие ", споделят уредниците.

Участниците в надиграването ще получат плакети, грамоти и дарове от уредниците.

По време на феста ще се организира и урок за всички участници, като доцент Георги Гаров и професор Николай Цветков ще разучат с танцьорите две хора, оповестиха от Девин денс клуб.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР