Стотици таксиметрови шофьори протестираха в центъра на Атина срещу нашествието

...
Стотици таксиметрови шофьори протестираха в центъра на Атина срещу нашествието
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори протестираха срещу "нашествието" на "Юбер" в Гърция

Стотици таксиметрови водачи стачкуваха в центъра на Атина против " нашествието " на " Юбер " и нападнаха преминаващи коли, които смятаха, че се употребяват за услугата, съобщи " Ройтерс ".

Шофьорите настояват, че " Юбер " завзема бизнеса им. Те упрекват гръцкото държавно управление, че бави законодателство за контролиране на приложения като " Юбер " и локалното приложение " Бийт ".

" Няма да съществуваме дружно с тях ", сподели един от протестиращите водачи, съгласно който " Юбер " е многонационална компания, която " желае да открадне хляба на гърците ". На плакатите на протестиращите се четеше " " Юбер ", не благодаря ". Тълпите ритаха, удряха и изляха кафе по най-малко три преминаващи коли, които съгласно тях са били ръководени от водачи на компанията.

 Таксиметрови водачи стачкуваха против
© Reuters

САТА, районен профсъюз, представляващ таксиметровите водачи, свика деветчасова стачка във вторник против " всяка новаторска платформа, която ограбва таксиметровите водачи и нашата страна ". " От три години се борим в огромната и ежедневна борба против... случайната инвазия на " Юбер " в публичния превоз ", се споделя в изказване на синдиката.

" Юбер " срещна редица регулаторни и юридически проблеми по света поради опозицията от страна на обичайните таксиметрови водачи и разногласията за трудовите права. Компанията бе принудена да напусне няколко страни, в това число Дания и Унгария.

 Таксиметрови водачи стачкуваха против
© Reuters

Транспортното министерство не разгласи детайлности към готвеното законодателство, само че съгласно информация в медиите се възнамерява операторите на приложението да бъдат задължени да подпишат тригодишни контракти с лицензирани таксиметрови водачи и да бъдат подложени на прецизни правила.

Новината за проектите предходната година ядоса хората, които се тормозиха, че те ще попречат на известната услуга. Десетки хиляди подписаха петиция, инициирана от " Бийт ", в поддръжка на услугата. " Бийт " има повече от 1 милион клиенти в Гърция, до момента в който " Юбер " не е толкоз необятно употребена в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР