Стотици специалисти не успяха да се справят с предизвикателството Хакерите

...
Стотици специалисти не успяха да се справят с предизвикателството Хакерите
Коментари Харесай

Процесорът Морфей е непробиваем от хакери

Стотици експерти не съумяха да се оправят с предизвикването

Хакерите са безпомощни, когато кодът на процесора се трансформира десетки пъти в секунда
(снимка: CC0 Public Domain)

Над 500 хакери се провалиха в опит да пробият отбраната на процесора Morpheus (Морфей), създаден от откриватели на Университета в Мичиган. Специалистите дефинират Морфей като процесор, който не може да бъде хакнат.

Морфей беше показан за първи път преди няколко години. Сега американската организация за перспективни военни разработки (DARPA) към Министерството на защитата реши да тества процесора, като събра над 500 от най-хубавите специалисти по киберсигурност и им разпореди задача да хакнат Морфей. Те обаче не съумяха.
още по тематиката
Непробиваемият процесор е планиран по този начин, че да трансформира основни сегменти от своя код и данни десетки пъти в секунда, трансформирайки всяка накърнимост в безполезна за хакерите.

Опитът за хакване на Морфей беше част от програмата Finding Exploits to Thwart Tampering (FETT), проведена от DARPA, Министерството на защитата на Съединени американски щати и платформата Synack. Участниците в опита трябваше също да опитат да хакнат сходни решения, създадени от Масачузетския софтуерен институт, Университета в Кеймбридж, Lockheed Martin и нестопанския механически институт SRI International.

Само Морфей оцеля в тестванията, уеб сайтът на Университета в Мичиган. Един от специалистите по киберсигурност признава, че сегашният метод за премахване на бъгове в сигурността един по един е жертван. При Морфей, даже в случай че хакер открие накърнимост, информацията, нужна за нейното потребление, изчезва в границите на милисекунди.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР