Стотици специалисти и доброволци започват днес най-голямото издирване на чудовището

...
Стотици специалисти и доброволци започват днес най-голямото издирване на чудовището
Коментари Харесай

Започва най-голямото издирване на митичното чудовище от Лох Нес

Стотици експерти и доброволци стартират през днешния ден най-голямото търсене на чудовището от Лох Нес от повече от 50 години насам, когато се навършват 90 години от началото на актуалния мит за Неси.

Голяма тайнственост обгръща именитото страшилище от Лох Нес от десетилетия и този уикенд детективи-аматьори се причисляват към най-голямото търсене на Неси от 1972 година насам.

Персоналът на „ Центъра Лох Нес “ в градчето Дръмнадрохит на брега на езерото сплоти напъните си с доброволния проучвателен екип „ Лох Нес Експлорейшън “ в опит да разкрие истината, 90 години откакто шефката на крайбрежен хотел Анди Макей в далечната 1933 година оповестява, че е видяла сходно на кит създание в езерото. Вестник „ Инвърнес Куриър “ популяризира сензацията, а тогавашният редактор Евън Барън разказва създанието като " страшилище “. Оттогава мистерията на Неси въодушевява доста хора и се появяват книги, телевизионни излъчвания и филми и, несъмнено, процъфтява туристическата промишленост в региона.

Сега ще бъде употребявано геодезическо съоръжение, каквото в никакъв случай не е било употребявано преди, с цел да разкрие тайните на мистериозните води. Това ще включва дронове, които ще създават топлинни изображения на водата от въздуха благодарение на инфрачервени камери. Хидрофон също ще бъде употребен за разкриване на акустични сигнали под водата, соъбщава БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР