Стотици служители, работещи за руски олигарси на италианския остров Сардиния,

...
Стотици служители, работещи за руски олигарси на италианския остров Сардиния,
Коментари Харесай

Как хиляди служители на този италиански остров останаха без работа след санкциите срещу руски милиардери

Стотици чиновници, работещи за съветски олигарси на италианския остров Сардиния, остават без работа, откакто Европейският съюз (ЕС) наложи наказания на Русия след започването на войната Украйна.

Островът, който се намира в Средиземно море, е известна дестинация за богати руснаци, които са построили първокласни парцели на брега на морето и дебаркират със своите суперяхти в пристанището.

Откакто Европейски Съюз глоби съветските олигарси и замрази активите им, някои хора, работещи там, изгубиха работата си, а други чиновници бяха отстранени от работа без да получат заплатите си. Това написа Business Insider, базирайки се The Washington Post.

" Много от тези олигарси към момента се възприемат тук като магнати, като благодетели ", сподели секретарят на локалната дирекция на италианската конфедерация на профсъюзите CILS Мирко Идили.
 Руски олигарх съди Европейският съюз поради наказания против него
Руски олигарх съди Европейският съюз поради наказания против него

Милиардерът е глобен още от Съединени американски щати и Англия

Олигарсите от време на време давали на чиновниците пет- или шестцифрени бакшиши съгласно информацията на The Post.

Междувременно италианското държавно управление е замразило към осем къщи в 10-километров сектор от Изумрудения бряг в североизточната част на Сардиния съгласно вестника. Най-много недвижими първокласни имоти руските магнати Коста Смералда. Само там отсядат 40 000 руснаци.

Имот на стойност 114 милиона $ в Сардиния, благосъстоятелност на съветския водач от Формула 1 Никита Мазепин и татко му- съветски олигарх, беше запечатана от италианските управляващи, както и вилата на милиардера Алишер Усманов на стойност съвсем 18 милиона $, съобщи по-рано Reuters.

Мауро Пили, който е някогашен губернатор на Сардиния разяснява, че островът разчита на съветското благосъстояние, само че " откакто пандизите крана, има вреди ".
 Защо тази наша съседка може да се трансформира в
Защо тази наша съседка може да се трансформира в " парадайс " за наранени от санциите съветски олигарси?

Страната е известна измежду олигарсите по няколко аргументи

Това е следващ образец за това по какъв начин хората, работещи за съветски олигарси, са наранени от наказания. През март се появиха информации, че екипажът на Усманов на неговата яхта за 600 милиона $ е уволнен, тъй като не могат да им бъдат плащани заплати.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, Европейски Съюз глоби съветски олигарси поради връзки с президента Владимир Путин. Санкциите включват заледяване на активите на олигарсите, възбрана да пътуват до или от държави-членки и възбрана да имат и вършат бизнес с Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР