Стотици служители на заведения в "Слънчев бряг" излязоха днес на

...
Стотици служители на заведения в "Слънчев бряг" излязоха днес на
Коментари Харесай

Стотици на протест в Слънчев бряг: Бойко спри Валери

Стотици чиновници на заведения в "Слънчев бряг " излязоха през днешния ден на митинг против показните акции на вицепремиера Валери Симеонов в черноморския курорт, сподели NOVA.

С възгласи "Бойко стой Валери " демонстриращите желаеха премиера Борисов да спре акциите на Симеонов против мощния звук, приближаващ от някои от известните нощни клубове в курорта.

Спират фестивала "Solar " поради акциите на Симеонов

Мрежата: Вицепремиерът „ вилнее “ на Слънчев бряг

Според данни на притежателите на самите заведения, през днешния ден по улиците на курорта са протестирали към 600 души. Още по-голям митинг се готви в събота.

Недоволството против акциите на Симеонов ескалира, откакто през вчерашния ден уредниците на фестивала за електронна музика "Solar Summer " оповестиха преждевременното му преустановяване.

Според тях, световноизвестни диджеи са почнали да се съмняват дали тяхно присъединяване в България ще протече безпрепятствено. "Солар " се организира от над 10 години в клуба "Какао бийч " в "Слънчев бряг ".

Показните акции на Симеонов бяха ориентирани против мощния звук, който идва от заведенията в курорта след среднощ. На притежателите бяха налагани санкции, беше иззета озвучителна техника, а в петък беше задържан и известния български DJ Станчо.

„ Проблемът в тази ситуация е, че става въпрос за едно непозволено деяние от страна на вицепремиера,

което ние ще потвърдим в съда. Това негово деяние внесе ужас измежду международните звезди и те са мощно обезпокоени. Диджеите бяха мощно обезпокоени, че може да бъдат спрени. Не би трябвало България да влезе в черния лист на букинг агенциите”, разяснява Иван Дончев, уредник на спрения фестивал "Солар ".

Протестът на чиновниците на заведенията докара до затваряне на кръстовища в курорта. Освен апелите към премиера се чуваха и викания "Оставка ".

„ Всяка вечер се чудим дали ще затворят заведението, клиентите ни питат непрестанно какво става. Притеснени сме дали няма да си загубим работата”, разяснява протестиращата Ирина Нейчева.

Протестът откри поддръжка и от представители на институциите.

„ Ние не би трябвало да мислим,че тук работят единствено диджеи, сервитьори, бармани. Говорим за превозвачи, търговци и промишленост. Милиарди загуби. Имаме залог дали ще ороним престижа на туризма и дали ще се извиним с прехраната на хиляди семейства”, разяснява Живко Табаков, общински консултант в Бургас, където е и ръководител на Комисията по туризъм.

Едновременно с това обаче Табаков е и част от Съвета на шефовете на "Слънчев бряг АД ".

През последните дни притежателите на засегнатите клубове показаха недоволството си от инспекциите.

Аргументите им са, че наложените им наказания са нелегитимни. По закон, замерванията на шума се правят от Районните здравни инспекции.

Същевременно някои хотелиери и поданици на "Слънчев бряг " и Несебър показаха утвърждение към дейностите на Симеонов.

Те приветстваха битката му против "психическия тормоз ", който мощната музика предизвиква на тях и гостите им.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР