Стотици служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати,

...
Стотици служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати,
Коментари Харесай

1650 служители на "Напоителни системи" са застрашени да останат без заплати

Стотици чиновници на „ Напоителни системи “ може да останат без заплати, а огромни суми пари са превеждани сред другите клонове на сдружението без да бъде известена централата и в този момент неотложни заплащания могат да се окажат невъзможни. За всичко това заяви на конференция агроминистърът проф. доктор Христо Бозуков.



Той уточни, че отстранената шефка на „ Напоителни системи “ Снежина Динева е траяла да прави действия, които блокират работата. Бозуков уточни, че са установени 17 нарушавания по публични поръчки от времето ѝ отпред на сдружението.

Министърът изясни и какво се е случвало в „ Напоителни системи “ след отстраняването на Динева на 9 юни т.г.: „ На 14 и 15 юни са осъществени парични преводи на стойност 1 500 000 лв. от клон „ Марица-Пловдив” и клон „ Тополница” към клон „ Струма-Места”. Това става без съобщение на централно ръководство в София, с което ръководещите на тези клонове са основали условия за неспособност на настоящи, предпочитани и неотложни заплащания към страната – Данък добавена стойност, погашение на работни заплати, което е приоритет “.

Към момента има опция повече от 1650 души, работещи в „ Напоителни системи “ да останат без заплати, заради обстоятелството, че електронните подписи на сдружението са блокирани от Снежина Динева и въпреки то да има нов шеф в лицето на Димо Чопков, няма по какъв начин изплащането на заплатите да бъде подредено.

На този декор, все още „ Напоителни системи “ има несъбрани вземания от 6 659 000 лв., които по незнайни аргументи и не са търсени, въпреки и сдружението да има доста отговорности, единствено едно от които е в размер на 3 000 000 лв., стана ясно още на брифинга.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР