Стотици служители на Amazon открито критикуват свършеното от компанията относно

...
Стотици служители на Amazon открито критикуват свършеното от компанията относно
Коментари Харесай

Стотици служители на Amazon критикуват климатичната политика на гиганта

Стотици чиновници на Amazon намерено подлагат на критика свършеното от компанията по отношение на изменението на климата, макар опасенията на служащите, че политиката на компанията излага на риск работните им места.

В неделя повече от 300 чиновници на онлайн колоса за търговия на дребно се подписаха и разясниха политиката на компанията в онлайн блог. Към 9 часа през днешния ден броят на подписалите се е над 350 души. Онлайн недоволството е проведено от групата Amazon Employees For Climate Justice. По-рано този месец от групата обявиха, Аmazon ги заплашва с уволняване, в случай че не престават да приказват с медиите.

" Нашата морална отговорност е да приказваме, а измененията в информационната политика на компанията ни цензурират да упражняваме това ", споделя в изказване Сара Трейси, която е софтуерен инженер в Amazon.

Мегакомпанията съобщи, че нейната политика във връзка с външните връзки не е нова и е в сходство с тази на други огромни компании. Посочва се, че политиката се отнася за всички чиновници на Amazon и не е ориентирана към съответна група.

Според компанията информационните граници пред чиновниците целят да не се разреши на някои обществено да опозоряват Amazon или да показват неправилно компанията и упоритата работа на хиляди чиновници, които търсят решения на проблемите, станали мотив за недоволството.

Amazon, която разчита на изкопаеми горива за зареждане на самолетите, камионите и микробусите, които доставят пакети по целия свят, безспорно има голям въглероден отпечатък върху планетата. Работниците подлагат на критика както тези, по този начин и други практики на компанията.

Миналата година повече от 8 000 чиновници подписаха отворено писмо до създателя и изпълнителен шеф Джеф Безос, в което желаеха Amazon да понижи въглеродните си излъчвания, да приключи потреблението на изкопаеми горива и да спре работата си с петролни компании, които употребяват технологията на Amazon за намиране на находища от изкопаеми горива.

От своя страна Amazon сподели в изказване, че се отнася съществено с въпросите за изменението на климата и към този момент е уверила, че ще се трансформира във въглередно неутрална компания до 2040 година. До 2030 година колосът би трябвало да премине до потреблението на 100% сила от възобновими източници. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР