Стотици шофьори са хванати да шофират пияни по Коледа, а

...
Стотици шофьори са хванати да шофират пияни по Коледа, а
Коментари Харесай

Над 30 000 пътни нарушения по Коледа

Стотици водачи са хванати да карат пияни по Коледа, а нарушаванията са над 30 000. Това оповестиха от „ Пътна полиция ” пред. Над 15 хиляди водачи са били санкционирани на място от катаджии, а още толкоз занапред ще получат честитки за превишена скорост.

От 20 до 29 декември пътните служители на реда са засекли 340 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. Близо 6300 са глобените за деветте дни поради погрешно паркиране. Глобени са и 1000 пешеходци.

С растеж на броя на починалите на пътя изпращаме годината, въпреки че данните още не са дефинитивни. 

Загиналите в този момент са 620 към 29 декември против 609 за същия интервал на 2018-а ”, сподели инсп. Мария Ботева от „ Пътна полиция ”.

Тежките конфликти също са повече. Основната причина съгласно КАТ остава превишената скорост.-->
В празничните дни към Коледа 205 камери и целият разполагаем състав на полицията по пътищата не е стреснал нарушителите.

За да не изпратим и 2020-та година с растеж на смъртността на пътя, от КАТ са начертали ограничения. Всички сили и средства са ориентирани към това да се продължи обезпечаването на пътищата с повече физическо наличие на полиция ”, сподели още Ботева.

От неправителствения бранш считат, че страната ни към този момент разполага с задоволително камери, само че не ги употребява вярно.

„ Това, което би трябвало да се направи, е да се употребяват камерите на АПИ,които са 330. Те напълно умерено могат да се употребяват за надзор на скоростта, както и за надзор на междинна скорост ”, разясни Владимир Тодоров от Асоциация на потърпевши при произшествия.

Експертите по пътна сигурност желаят и нарастване на часовете по кормуване. А от КАТ възнамеряват през идната година и засилен надзор над уязвимите участници в придвижването – пешеходци и велосипедисти. Целият разполагаем състав от пътни служители на реда ще контролира придвижването към Нова година. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР