Стотици се събраха за да празнуват заедно прекрасния празник на

...
Стотици се събраха за да празнуват заедно прекрасния празник на
Коментари Харесай

Стотици гости, дълги хора и печени кестени на XIII–я празник на брежанския кестен

Стотици се събраха с цел да честват дружно прелестния празник на брежанския кестен. От близо и надалеч, дребни и огромни посетиха симитлийското село Брежани с цел да уважат празника, които се провежда за тринадесета година, с помощта на сърцати хора, които милеят за родното и за традициите, а това да съдружие „ Хора и обичаи “, кметство Брежани, с изключителното подпомагане на Апостол Апостолов и поддръжката на Югозападно дружество Благоевград.

Както за хората от селото, по този начин и за всички посетители празникът на брежанския кестен е един от най-очакваните и обичани празници в района.

Под красивите слънчеви лъчи началото на празника бе даден с кулинарна софра с доста вкусни изкушения. Кое от кое по-вкусно, масите бяха отрупани с вкусни баници и ястия, които бяха готови от домакините на Брежани, както и от гостите от Делчево.

Празникът в Брежани беше почетен от индивида, който постоянно е помагал и подкрепял традициите в община Симитли – общинския кмет Апостол Апостолов. Гости на сплотяващия празник бяха депутатът Стефан Апостолов, кметове на прилежащи села, общественици и другари.

Гост реализатори, които зарадваха със своите песни всички присъстващи на празника на скъпите блага на природата - брежанските кестени, бяха РайнаиГодлевскиВеликден, ансамбълът при КУД „ Гоце Делчев " – гр. Делчево, Р Северна Македония, самодейци от Брежани и района.

*Предизборна обява! Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР