Стотици се събраха в Триъгълника на властта и в петък

...
Стотици се събраха в Триъгълника на властта и в петък
Коментари Харесай

Ден 79: Протестът иска и оставката на столичния кмет |

Стотици се събраха в Триъгълника на властта и в петък вечерта, с цел да изискат за 79-и път оставките на премиера Бойко Борисов, държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Към тези претенции се прибавя и гледище кметът на София Йорданка Фандъкова също да напусне.

Това бе повода протестиращите да се реалокират пред Столичната община. 

Повод за настояването станаха думите на Фандъкова, че Отровното трио в никакъв случай не е желало позволение за осъществяване на митингите. Адвокат Николай Хаджигенов обаче бе безапелационен: " Протестът е регламентиран, другарко Фандъкова ". 

В този час се организира и митинг на БОЕЦ пред постройката на Българска национална телевизия. Организацията стачкува за свободата на медиите и на словото. Повод за митинга е това, че представители на България Обединена с Една Цел не са били поканени в предаването " Панорама " довечера.



Протестът пред постройката на Националната телевизия срещна с фрагмент от фейлетона " Политическа зима " на Христо Ботев.

Георги Георгиев от БОЕЦ съобщи, че с изключение на оставката на министър-председателя Бойко Борисов и тази на основния прокурор Иван Гешев се желае и оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Георгиев съобщи, че са входирали публично питане до екипа на предаването по отношение на недопускането на представители на БОЕЦ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР