Стотици самотно живеещи хора в няколко асеновградски села тази сутрин

...
Стотици самотно живеещи хора в няколко асеновградски села тази сутрин
Коментари Харесай

Чудото на тайното добро: Зарадваха с картички възрастни хора в пловдивско

Стотици самотно живеещи хора в няколко асеновградски села тази заран получиха коледни картички от непознати. И до в този момент не знаят кой стои зад тази загадка задача, която бързо се трансформира в тематика номер едно за тях в празничния ден.

Чудото на Бъдни вечер е и когато чужд показа празника си с теб. В това се убедиха десетки поданици на асеновградското село Горнослав, които осъмнаха с коледни картички на вратите си.

Кой е тайният Дядо Коледа? Това се питаха всички в селото.

Не един, а стотици вземат решение да създадат по-добър празника на чужд, като му изпратят коледна картичка. Идеята за тайната задача е на Мая, която също живее в село Горнослав и добре познава локалните хора.

Голяма част от тях материално някак си свързват двата края, по-скоро те имат потребност от внимание, от хора, с които да си споделят и по тази причина допуснах, че картичка би ги зарадвала доста повече, в сравнение с нещо материално, споделя Мая.

Мая споделя концепцията си в обществените мрежи и в платформа за доброволчество малко преди Коледа. И картичките бързо стартират да идват.

След 400 спряхме да броим. Имаше картички, които бяха професионални, имаше и картички, които бяха по-семпли, нарисувани от деца, само че пък с възприятие и голямо предпочитание, добавя Мая.

В нощта против Рождество Христово писмата стигат до още две асеновградски села.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР