Стотици са арестуваните в цялата страна за притежание и разпространение

...
Стотици са арестуваните в цялата страна за притежание и разпространение
Коментари Харесай

Над 200 арестувани и 10 установени лаборатории за наркотици в рамките на акция Бяло

Стотици са задържаните в цялата страна за владеене и разпространяване на опиати в хода на акция " Бяло " през последните два дни. Разследващите са разкрили и други закононарушения като обири и нелегално владеене на оръжия.

Над 250 са арестуваните лица досега в хода на акция „ Бяло ". Установени са 10 лаборатории и оранжерии за произвеждане на опиати. В Бургас към този момент има и повдигнати обвинявания.

" 21 лица са привлечени към наказателно отговорност, разбирайте повдигнати и предявени обвинявания, за държане за разпространяване, както и за разпространяване на наркотични субстанции и техните аналози. Това наблягам, категорично е в границите на последните 24 часа ", сподели Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура – Бургас.





В Бургаско, в хода на акцията, проверяващите са разкрили и други закононарушения, като обири и нелегално владеене на оръжия. А наркодилърите стават все по-изобретателни.

" Намерихме наркотично вещество, укрито в тайник в стена. Намерихме наркотично вещество в калъфи за очила. Прави усещане, че лицата, които се занимават с този тип незаконна активност, държат в себе по-малки количества, с оглед, в случай че бъдат хванати, финансовата вреда за тях да бъде по-малка. Видовете опиати, които са открити, са марихуана, хапчета екстази - 203 на брой и по този начин наречената дизайнерска дрога - чай с импрегнирано наркотично вещество ", изясни ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас.





Полицията е влезнала в контакт с учители и възпитаници, с цел да се локализират местата наоколо до образователните заведения, където се продават опиати, само че мъчно може да се дефинира профилът на дилърите измежду малолетните.

" Ако преди години децата, които ги залавяхме за приложимост и разпространяване на опиати, бяха най-вече от елитни гимназии, в този момент за жалост са обхванати всички учебни заведения и възрастовата група пада. Имаме случаи на 13, 14-годишни деца. Самите те споделят, че в региона на учебното заведение се купуват опиатите ", изясни Десислава Василева, Местна комисия за битка с противообществените прояви – Бургас.

В хода на акция " Бяло " се ревизират и водачи, използвали опиати, като в Бургаско към този момент има арестувани 7 души.

По тематиката работиха: Давид Сукнаров, Карина Караньотова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР