Стотици русенци се хванаха на най-дългото хоро в центъра на

...
Стотици русенци се хванаха на най-дългото хоро в центъра на
Коментари Харесай

Най-дългото хоро в Русе

Стотици русенци се хванаха на най-дългото хоро в центъра на града 

Снощи площадът пред Общината в Русе се оказа стеснен, с цел да побере танцуващите русенци. Танцова школа „ Играорци “, техни другари и случайни минувачи извиха най-дългото хоро под песенния акомпанимент на обичания национален реализатор Николай Славеев. Стотици хора танцуваха повече от час и половина хора и ръченици, трансформирайки откриването на творческия сезон на „ Играорци “ в паметен празник. 

Николай Славеев сервира пъстра китка от песни от всички краища на България, като съумя да вдигне на крайници и седящите на пейките по-възрастни фенове на
концерта. Русенци демонстрираха, че обичат и ценят българския фолклор, а Николай Славеев откровено се впечатли от уменията на танцуващите. Основателят на Танцова школа „ Играорци “ Богдан Донев закри грандиозния спектакъл с думите: „ Не просто ви благодаря, а ви прегръщам за този празник, приятели! “. Той пожела попътен вятър през новия креативен сезон освен на дългогодишните танцьори в школата, а и на новодошлите. Защото хубостта и богатството на българските национални танци би трябвало да бъдат споделяни. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР