Стотици разплакани деца, техни преподаватели, близки и роднини изпратиха днес

...
Стотици разплакани деца, техни преподаватели, близки и роднини изпратиха днес
Коментари Харесай

Стотици деца и учители изпратиха г-жа Рада Гешева, заклана от сина си

Стотици разплакани деца, техни преподаватели, близки и родственици изпратиха през днешния ден обичаната учителка по български език и литература от Бургас Рада Гешева. 

64-годишната жена бе убита от сина си, който в нощта против 21 януари я намушка 45 пъти с нож в квартирата си в центъра на града.

Залата в Траурния парк не съумя да побере всички, които пристигнаха да си вземат последно довиждане с Рада Гешева - учителката-вдъхновител на десетки генерации.

" Само тя можеше да обича по този начин, възхищавах й се, учех се от нея. Прекрасен човек, който доста, доста ще ми липсва ", сподели нейна някогашна колежка, която е била учителка и на сина на Гешева Георги, арестуван за убийството на майка си.

" Рада го учеше да обича. Беше всеотдайна майка ", сподели още преподавателката. 

Да си вземат довиждане с Гешева пристигнаха директорката на ПГЧЕ " Васил Левски " /Руската гимназия/, където до последно 64-годишната жена преподаваше, нейни сътрудници от няколко бургаски гимназии и доста, доста възпитаници.

Вижте, децата са повече от нас, възрастните. Обожаваха я, а тя знаеше по какъв начин да открие и извади най-хубавото у всеки. Вдъхновяваше ги, учеше ги да си имат вяра, че могат и те успяваха ", споделя друга колежка на Гешева.

А ето какво написаха сътрудници на убитата учителка: 

  " ПГЧЕ „ Васил Левски " в град Бургас се раздели при трагични условия с един от най-хубавите си учители - Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, макар че е нетърпим всеки конфликт със гибелта.

Проблемът, както споделя Булгаков в „ Майстора и Маргарита ", е че от време на време е ненадейно смъртен. Никой не знае какъв брой дълго ще се навива нишката на живота му и по кое време ще се скъса. Това е загадка. За учителя Радка Гешева нямаше секрети в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е напълно обвързван с историята на гимназията.

Трудно е да се опише с една дума или изречение. Тя беше „ будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе положителното, тя бе обич и още доста... "

Скърбим надълбоко за загубата! И ще се опитваме да се оправим със скръбта си по този начин, че да запазим високото равнище, завещано ни от Човека Радка Гешева - длъжни сме да го създадем.
Светъл път към света на ангелите! ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР