Стотици ракети бяха изстреляни през вчерашния ден от територията на

...
Стотици ракети бяха изстреляни през вчерашния ден от територията на
Коментари Харесай

След ликвидирането на командир от Хизбула: Над 200 ракети са изстреляни от Ливан срещу Израел

Стотици ракети бяха изстреляни през вчерашния ден от територията на Ливан по Северен Израел часове откакто при израелски въздушни удари беше погубен пълководец от ливанското шиитско придвижване " Хизбула ". Израелската войска заяви, че са засечени към 215 снаряда, някои от които са били свалени, само че други са предизвикали пожари на няколко места, съобщи Асошиейтед прес.
Хизбула се зарече да ожесточи нападенията си след гибелта на 55-годишния Талеб Сами Абдула, който е най-високопоставеният член на групировката, погубен от началото на боевете преди осем месеца. " Врагът да ни чака на бойното поле ", сподели Хашем Сафиеддин, върховен представител на Хизбула, на погребението на Абдула в Бейрут.
Хизбула, подкрепян от Иран съдружник на палестинското придвижване " Хамас ", напоследък стартира да нанася удари все по-навътре на територията на Израел, с все по-нови и все по-съвременни оръжия, до момента в който в същото време израелската авиация също бомбардира цели надълбоко в Ливан. Хизбула разгласи, че ще приключи бойните дейности против Израел единствено в случай че се стигне до прекъсване на огъня в Газа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР