Стотици работници от различни сектори събра днес протестът на КНСБ

...
Стотици работници от различни сектори събра днес протестът на КНСБ
Коментари Харесай

КНСБ: Хасково в Топ 3 на областите с ниски заплати

Стотици служащи от разнообразни браншове събра през днешния ден митингът на КНСБ под мотото „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията “ на площад „ Свобода “ в Хасково. Той е част от националната акция на синдиката и Хасково е 20-ят град от организацията на протестното синдикално турне, означи президентът на КНСБ Пламен Димитров.


Най-масово на хасковския площад бе наличието на най-голямата организация в районната структура- Синдиката на българските учители. Включиха се още железничари, енергетици, заети в библиотеки и музеи.

Символичния трен на митинга, отпред с българския трикольор, поведе районният ръководител на КНСБ в Хасково Веселин Тодоров. Той акцентира, че региона към този момент е в Топ 3 на тези с най-ниски приходи в страната.


От КНСБ упорстват в Бюджет 2023 година да бъде очакван растеж на минималната заплата от 710 лева на 850 лева от 1 януари, нарастване на възнагражденията за служащите в системата на бюджетното финансиране с най-малко 12.5%, въвеждане на необлагаем най-малко еднакъв на минималната работна заплата и опазване на енергийните обезщетения.

Според президента на синдиката Пламен Димитров тези претенции са изцяло изпълними и постижими. Той акцентира, че е сдържан оптимист в това отношение. И предвижда, че Народното събрание ще проработи, с цел да одобри бюджета за идната година, само че една ли ще успее да излъчи държавно управление. Среща с президента Румен Радев ще проведат синдикатите идната седмица, разяснява в Хасково Пламен Димитров.

За 11 ноември от КНСБ и КТ „ Подкрепа “ провеждат протестно автошествие в София и протестен протест пред постройката на Народното събрание.

Без опазване на енергийните обезщетения в частния бранш ще стартират всеобщи уволнения, като са застрашени сред 80 и 100 хиляди българи, предвижда Пламен Димитров.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР