Стотици работници и служители от ВМЗ-Сопот излязоха на общо събрание

...
Стотици работници и служители от ВМЗ-Сопот излязоха на общо събрание
Коментари Харесай

Стотици служители на ВМЗ-Сопот протестираха, настояват за обяснение от Нинова

Стотици служащи и чиновници от ВМЗ-Сопот излязоха на общо заседание на синдикатите КНСБ и КТ " Подкрепа " в двора на завода в обедната си отмора.

" Причината е неналичието на изясненост ще бъдат ли изпълнени контрактуваните с предходния мениджърски екип на предприятието нараствания на заплатите от 1 юни ", сподели Елена Петрова, ръководител на синдикалната организация на КНСБ в завода.

По думите ѝ съгласно съглашението би трябвало самостоятелният щат на всеки един служащ, експерт и чиновник да се увеличи с 200 лв. и настрана още толкоз да се получават месечно под формата на ваучер за храна.

" Все още нямаме никаква публична реакция на поканата ни за среща от страна на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ", сподели Петрова. По думите ѝ служащите са обезпокоени и упорстват Нинова да им обясни персонално какво следва след промяната на мениджърския екип на сдружението.

" Притеснително е тъкмо когато предприятието бележи напредък, да се случват такива промени ", добави Петрова. Оръжейниците се заканиха, че в случай че министър Нинова не се срещне с тях, в петък ще излязат на митинг и ще блокират подбалканския път София-Бургас.

На трети юни вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че поради влошено финансово положение , отвод да се заплати държавен дял и ликвидация на имущество зад тила на принципала, управлението на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК) е взело решение за промяна на борда на ВМЗ Сопот. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР