Стотици работници и представители на браншова камара Пътища отново протестират

...
Стотици работници и представители на браншова камара Пътища отново протестират
Коментари Харесай

Камиони отново блокираха булеварда пред парламента |

Стотици служащи и представители на браншова камара " Пътища " още веднъж стачкуват пред Народното събрание в границите на втори народен митинг, който ще продължи с дни. От камарата, която включва 85 компании, ще блокират пътни сектори на 27 места в страната и столицата. 

Протестната проява стартира в 9:00 на площад " Народно заседание ", а в 9:30 дойде тежка строителна техника.



От 11 часа ще бъдат блокирани голям брой пътни сектори - обходът на Бургас, пътен възел " Коматево " в Пловдив, входът към Пазарджик от автомагистрала " Тракия ", Айтоският и Ришкият проход и други



поради неналичието на разплащане за осъществени и сертифицирани действия за над 1 милиард лв..



Работниците настояват, че договорите им за настоящ ремонт и поддръжка са изцяло законни, а с подписването на споразуменията през ноември предходната година - по времето на служебния районен министър арх. Виолета Комитова -  държавата е признала дейностите за законно изпълнени и признати.



В момента в Народното събрание тече разискване на решение за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, импортирано от Има Такъв Народ. Ако решението бъде признато, служащите ще получат 50% от дължимите им пари незабавно, а отпущането на останалите пари ще би трябвало да бъдат утвърдено от районна комисия, междуведомствена и най-после с решение на Народното събрание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР