Стотици протестиращи срещу расизма се събраха пред Белия дом и

...
Стотици протестиращи срещу расизма се събраха пред Белия дом и
Коментари Харесай

Протести и пред Белия дом, искат оставката на Тръмп


Стотици митинги ращи против расизма се събраха пред Белия дом и яростно упорстваха за оставка та на американския президент Доналд Тръмп , който публично одобри номинацията на Републиканската партия да се кандидатира за втори мандат.

За по-късно през днешния ден американската столица се приготвя за всеобщ митинг против расизма. Това става дни откакто служител на реда стреля против афроамериканеца Джейкъб Блейк, който може да остане неработоспособен за цялостен живот. Собственици на магазини трескаво покриват витрините със шперплат в центъра на Вашингтон , където полицейско наличие е засилено, оповестява Агенция Франс Прес, съобщи БНР.

Очаква се десетки хиляди стачкуващи да излязат по улиците на Вашингтон за присъединяване в поход за отбелязване на датата на историческата тирада на водача за цивилен права Мартин Лутър Кинг. 

" Имам една фантазия, някой ден тази нация да се вдигне и да живее съгласно същинското значение на своето кредо: „ Приемаме тази истина за даденост: че всички хора са равни. ”

Своята популярна 17-минутна тирада на Мартин Лутър Кинг произнаса на днешната дата през далечната 1963 година на Линкълн Мемориал  пред 200 хиляди души. Именно тази тирада става знак на битката за граждански  права в Съединени американски щати.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР