Стотици протестиращи се събраха в централната част на Атина и

...
Стотици протестиращи се събраха в централната част на Атина и
Коментари Харесай

Стотици протестират в централната част на Атина и в Солун

Стотици протестиращи се събраха в централната част на Атина и северния гръцки град Солун , за да отбележат 1 май , макар апелите на държавното управление , маршове и възпоменанията да бъдат отсрочени до идната събота, когато някои ограничения за блокиране ще бъдат анулирани, оповестява АП.

Стотици членове на подкрепяната от Комунистическата партия , съюз PAME се събраха в двата града в петък сутринта, носеха маски и ръкавици и стояха на два метра един от различен. Профсъюзът разгласява фотоси, показващи уредниците, употребяващи измервателни ленти и квадратни цветни стикери, с цел да дефинират точните позиции, където протестиращите могат да вземат участие на митинга в Атина, до Парламента.

Тази година майският празник се празнува " при специфичните, сложни условия на пандемията с ковид, само че погледите ни са обърнати към деня след него ", изяснява по време на митинга ръководителят на Комунистическата партия Димитрис Куцумбас.

Според него главният проблем след пандемията е алтернативата " социализъм или безчовечие . Отговаряме социализъм. Необходимо е ново, заслужено общество с работническа класа, хората, които в действителност са на власт . "

Десетки други съюзи също възнамеряваха маршове или възпоменания , като стачкуващите нормално употребяват маски и поддържат отдалеченост един от различен.

Отделно полицията бе вдигната на крайник в петък, с цел да подсигурява, че гърците не се насочат към провинцията , традиция за 1 май. Мерките за блокиране би трябвало да бъдат облекчени в понеделник, само че остават в действие за празничния уикенд. Нарушителите получават 150 евро санкции .
 Облекчават ограниченията в Солун, Патра и Волос
Облекчават ограниченията в Солун, Патра и Волос

Ограниченията остават въпреки всичко за 1 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР