Стотици протестиращи са задържани на днешните акции в Русия срещу

...
Стотици протестиращи са задържани на днешните акции в Русия срещу
Коментари Харесай

Протести в 83 руски града, стотици са арестувани

Стотици протестиращи са арестувани на днешните акции в Русия против повишението на пенсионната възраст, предадоха осведомителните организации. Правозащитници оповестяват, че броят им е над 800.
По-рано се съобщаваше за 150 арестувани.

 Над 150 стачкуващи задържани при митинги в Русия
Над 150 стачкуващи задържани при митинги в Русия

Демонстрациите се организират на фона на локалните избори

Денят на митингите съответствува с гласуването на локалните избори, които се организират в 80 съветски района , в това число Москва, отбелязва Би Би Си. Избирателните секции към този момент са затворени.

По данни на уредниците на митингите от опозиционната групировка на Алексей Навални, акции против пенсионната промяна са се провели в 83 града . В доста от тях, в това число в Москва и Санкт Петербург, митингите и шествията не са били позволени от управляващите, оповестява Дойче веле. В навечерието на демонстрациите управляващите започнаха арести на сподвижници на Навални.

Самият Навални, който трябваше да води митинга в Москва, е в пандиза, защото съдът му наложи 30-дневен арест

Въпреки възбраната, на Финландската гара в Санкт Петербург се събраха към 2000 души. Веднага след началото на акцията полицията стартира да задържа стачкуващи, изключително такива, които носеха плакати, критикуващи Владимир Путин. Съобщава се, че арестуваните са сред 400 и 500. Сред тях има и малолетни.

 Снимка 377364
Източник:

Телевизия " Дождь " заяви, че даже дете на забележима възраст към 10 години е било отведено от палицяите.

Официално управляващите признават за 100 арестувани.

В Москва на митинга, който беше проведен на Пушкинския площад, също се събраха към 4000 души, се споделя в преписка на Дойче веле. По данни на полицията, стачкуващите са към 2000. Силите на реда бяха ситуирани там няколко часа. В съветската столица също има задържани опозиционери, измежду които е и Дмитрий Низовцев, който водеше онлайн предаването " Навальный.LIVE ".

Съобщава се задържани деятели в 19 града. Появи се информация, че е арестуван и някогашният кмет на Екатеринбург Евгений Ройзман. Според други информации, той самичък е поискал да се причисли към другите арестувани.

В редица градове са задържани координаторите на локалните щабове на Алексей Навални, в това число в Москва и Санкт Петербург.

Съобщава се и за арести на публицисти, отразяващи митингите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР