Стотици привърженици на Левски, играчи, треньори, легенди честваха днес 110-а

...
Стотици привърженици на Левски, играчи, треньори, легенди честваха днес 110-а
Коментари Харесай

Стотици празнуваха 110-ия рожден ден на Левски на Могилката

Стотици последователи на Левски, играчи, треньори, митове честваха през днешния ден 110-а годишнина на клуба. Те се събраха на Могилката в градинката до 22-ро учебно заведение в центъра на София, където е учреден " синия " клуб. Официалната част от празненството стартира малко преди 11:30 часа.

Празненството почетоха някогашният президент на Левски Томас Лафчис и славните ветерани на клуба, измежду които бяха Емил Спасов, Стефан Аладжов, Воин Войнов, Георги Цветков-Цупето, Николай Стайков, Ангел Станков, Емил Велев, Пламен Николов, Петър Курдов, Кирил Вангелов, Росен Крумов и други. Емил Спасов описа по какъв начин е бил разпален за футбола от легендата Георги Аспарухов, който постоянно играел с децата в квартал " Хаджи Димитър " и окуражавал най-хубавите от тях да се запишат да упражняват при " сините ".

Целият настоящ състав на Левски сервира венци и цветя на Могилката, отпред с изпълнителния шеф Даниел Боримиров, треньора Николай Костов, капитаните Николай Михайлов и Вандерсон Цунами и всички останали футболисти.



На събитието участваха обществени и публични персони, като певицата Богдана Карадочева, чийто татко Иван Карадочев е бил измежду най-известните последователи на клуба и му е помагал финансово, както и композиторът Стефан Димитров - създател на химна на " сините ".

Режисьорът Олег Ковачев, който е създател на няколко документални кино лентата за Левски, прикани в прочувствена тирада за единение.

Следобед празненствата ще продължат на стадион " Георги Аспарухов ", като в " Синята фиеста " ще вземат участие един от огромните любимци на публиката в последните години Елин Топузаков, който сега е шеф на Академията на клуба, Хосе Кордоба, както и бразилците Вандерсон Цунами, Рикардиньо и последното попълнение на тима Майкон.



Между 12:00 и 16:30 часа ще се проведат обичайните свободни турове на стадиона с визити на тунела, съблекалнята на тима, формалния терен, ВИП-ложата, както и клубната експозиция.

Кулминацията на тържеството ще бъде концерт, в който ще вземат участие Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа. " Сините " почитатели ще имат опция и да видят филмовия откъс на първия игрален филм за непрежалимия Георги Аспарухов в компанията на основните герои на лентата Павел Иванов и Александра Свиленова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР