Стотици прилепи умират зазидани при санирането на блокове в Бургас.

...
Стотици прилепи умират зазидани при санирането на блокове в Бургас.
Коментари Харесай

Защитени видове прилепи умират, зазидани при санирането на блокове в Бургас

Стотици прилепи умират зазидани при санирането на блокове в Бургас. Това заяви за Българска телеграфна агенция Вяра Крушкова от Фондация "Защита на дивите животни ".

Тя сподели, че през днешния ден екип от представители на природозащитни организации и доброволци са отишли до блок 86 в бургаския комплекс "Изгрев ", където открили, че прилепи от типа ръждиви вечерници и други мигриращи типове се зазидват в пукнатини и фуги при санирането на панелния блок. Оказва се, че цепнатините на старите блокове са местообитание на летящите мишки, съобщи Крушкова.

Крушкова упорства да бъдат подхванати ограничения за избавяне на популацията на предпазените типове и техните местообитания.

Виж още: Зазидаха гълъби при саниране на блокове

При сключването на договорите с компаниите реализатори, няма планувани ограничения за отбрана на тези животни. Огромни са загубите за популацията на прилепите при санирането на постройките, съобщи Крушкова. Тя осведоми, че съвсем във всеки остарял блок в Бургас живеят прилепи, а при санирането на постройките те умират. Днес екипът е обходил и други блокове в морския град, които сега се санират. От фондацията "Защита на дивите животни " споделиха, че санирането би трябвало да се реализира отвън размножителния интервал на прилепите и отвън интервала им на зимуване.

Природазащитниците са подали сигнал в РИОСВ-Бургас.

Виж още: Мъж изхвърли от 7-мия етаж 56 прилепа и зазида живи към 12 (видео)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР