“Стотици предприятия се дадоха на профсъюзите, но няма едно работещо

...
“Стотици предприятия се дадоха на профсъюзите, но няма едно работещо
Коментари Харесай

Бизнесменът К. Дачев: Стотици предприятия се дадоха на профсъюзите, едно не работи днес

“Стотици предприятия се дадоха на профсъюзите, само че няма едно работещо към през днешния ден. Те дават препоръки и предписания за ръководство, само че не и решения ”. Това съобщи заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев пред Българска национална телевизия.
“Административното налагане на каква и да е заплата е неточност. Това е пазарно решение. Може би след две генерации ще стигнем европейските заплати. Всичко се дефинира от изкарването на пари”, уточни Дачев.

Европейската минимална работна заплата е използвана в смисъл на унифицирането на методиката, по която се създава, сподели още той.

Припомняме, че новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи въвеждането на минимална работна заплата за всички работещи в Европейски Съюз.

“Заплата е продуктивност на работодателя, не на труда. По-скоро е невероятно да има минимална европейска работна заплата”, сподели още по тематиката Ваня Григорова от синдиката КТ " Подкрепа "

" Никой не може да съобщи, че ще имаме 1000 евро заплата и толкоз, само че разпоредбите могат да се дефинират ", добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР