Стотици потребители на услугите на пощите са получили писмо с

...
Стотици потребители на услугите на пощите са получили писмо с
Коментари Харесай

Измама с името на Български пощи - стотици потребители са получили фалшиви мейли

Стотици консуматори на услугите на пощите са получили писмо с подправена информация за неполучена пратка, поради неплатено мито. Получателите на писмото са застрашени, че в случай че не платят, ще им се начислява такса.

Деян Дънешки, основен изпълнителен шеф на "Български пощи " ЕАД, описа в утринния блок на Българска национална телевизия, че техни клиенти получават имейли с логото на "Български пощи ", в които се подканят да заплатят избрана сума, защото пратката до тях предстои на обмитяване. Прилагат се линкове, на които клиентите да си дават персоналните данни - банкови сметки.

Няма отдалечено условие за информация, която клиентите да дават, предизвести той. Няма и опция да се желае в допълнение възнаграждение, защото пратката е платена от подателя.

"Всичко, което вършим като начинания, е разказано на нашия уебсайт. Трябва да внимават какъв е домейнът, от който са изпратени известията до тях ", добави Деян Дънешки.

Хората би трябвало да знаят, че всичко, което наподобява елементарно и налично, крие висок риск, сподели още основният изпълнителен шеф на "Български пощи " ЕАД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР