Стотици полицаи бяха разположени днес в бежански център в Южна

...
Стотици полицаи бяха разположени днес в бежански център в Южна
Коментари Харесай

Полициейска акция в Германия след неуспешна депортация

Стотици служители на реда бяха ситуирани през днешния ден в бежански център в Южна Германия след провалена депортация на претендент за леговище от Того, съобщи ДПА.

Няколко души бяха задържани в центъра в град Елванген, а най-малко един човек беше отведен с полицейски автомобил на друго място, само че не беше ясно дали това е 23-годишният претендент за леговище, заяви Българска телеграфна агенция.

Операцията беше подхваната след несполучлив опит мъжът да бъде депортиран в Того в неделя вечерта, при което полицията сподели, че ситуацията е станало прекомерно рисково, с цел да бъде продължена процедурата. Съобщава се, че след това към 150-200 бежанци са обкръжили патрулните коли и са упражнили тормоз върху служителите на реда, като в последна сметка са ги принудили да предадат ключовете за белезниците на мъжа.

При днешната интервенция са били ранени няколко индивида, в това число бежанци, скочили от прозорците на приюта. Пострадали са и трима служители на реда, които обаче са могли да продължат своята работа. Властите към момента имат намерение да депортират мъжа, сподели представител на полицията.

Конфронтацията, която полицията разказа като " изключително нападателна и насилствена ", подтикна някои крайнодесни и консервативни политици да кажат, че идването на над 1,6 милион мигранти от 2014 година е довело до срутване на реда и закона, отбелязва Ройтерс.

" Върховенството на закона е потъпквано от своите " посетители ". Това е единствено началото ", съобщи съпредседателят на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " Алис Вайдел.

" Ако Германия продължи да бъде водена за носа, вместо да направи по този начин, че законът и редът да се зачитат, съществуващите проблеми в страната ще станат непоносими ", сподели тя.

Консервативният политик Армин Шустер изиска по-строг метод.

" В нашата страна има червени линии, които се прекрачват съвсем всекидневно от претенденти за леговище ", съобщи той.

Според него " всеки, който престъпи червени линии, би трябвало да бъде подложен на прекъсване на кандидатстването за леговище и да бъде депортиран ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР