Стотици политици, общественици и граждани дойдоха да се простят с

...
Стотици политици, общественици и граждани дойдоха да се простят с
Коментари Харесай

Стотици чакаха в дъжда, за да се простят с Кристиан Таков

Стотици политици, общественици и жители пристигнаха да се простят с юриста доцент Кристиан Таков в църквата " Свети Седмочисленици " в София.

Последно довиждане с него си взеха експрезидентът Росен Плевнелиев, ръководителят на Конституционния съд Лозан Панов, вицепремиерът Екатерина Захариева, някогашният зам.-председател на Народното събрание Екатерина Михайлова, водачът на " Да, България " Христо Иванов, адв. Александър Кашъмов, магистрати и доста студенти.

Всички те дефинираха Кристиян Таков като будител, чиято загуба е доста огромен удар за България, съобщи bTV.

" Неговата диря остава. Доказателството виждаме през днешния ден тук. Той беше човек, който бранеше върховенството на правото, в това число от някои неприятни законодателни начинания. Той вярваше в положителното и се опитваше да научи на нещо младежите - че за положителното би трябвало да се борим всеки ден и че за положителното си заслужава да се борим. Таков беше ярък човек, извънреден оратор, човек на духа и на закона. " - подсети Росен Плевнелиев, представен от Българска национална телевизия.

" Той ще остави доста, беше доста ярък човек, един от най-ярките български модерни политици. Той е оправдан правист. Беше елементарно за нас юристите да се крием зад научните си трофеи, само че Кристиан сподели, че можеш да си правист с обществена гражданска позиция. " - показа Екатерина Михайлова пред Българска национална телевизия.

Припомняме, преподавателят по конституционно право в Софийския университет умря на 51-годишна възраст. Той беше консултант на президента (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев и съосновател на " Да, България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР