Стотици пенсионери излязоха по улиците на Атина днес с искане

...
Стотици пенсионери излязоха по улиците на Атина днес с искане
Коментари Харесай

Пенсионер от Гърция: Как се живее с пенсия от 640 евро?

Стотици пенсионери излязоха по улиците на Атина през днешния ден с искане за нарастване на пенсионните заплащания. Възрастните хора са изправени пред компликации да посрещнат растящата инфлация и разноските за сила.

Според полицията 1300 души са показали в центъра на столицата, съобщи Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

" С покачващите се цени пенсията изчезва в първите първите пет дни след приемането й “, сподели Джорджия Фармакиди, която управлява синдиката на пенсионерите от остров Родос. " Тази година няма да се пуска парно в нашата жилищна кооперация, тъй като никой не може да си го разреши “, добави Фармакиди.

Протестиращите направиха и шествие до Народното събрание с транспаранти, призоваващи за " понижаване на цените на главните артикули “ и " ограничения за отбрана на здравето “.

Финансовата рецесия и строгите икономии, наложени в цялата страна през последното десетилетие, " изядоха " заплатите и пенсиите.

 

Александрос Соломос, пенсиониран служащ от фабрика, се жалва, че не може да живее с месечната си пенсия от 640 евро. " Как можем да се оправим с високите цени на силата и инфлацията? Ние сме на ръба на бедността и глада, а жена ми няма никакви приходи. Намалиха ни пенсията, само че ръководещите имат задоволително пари, с цел да живеят добре “, споделя 75-годишният мъж, критикувайки консерваторите и предходното ляво ръководство.

Гърция е похарчила девет милиарда евро тази година за справяне с енергийната рецесия и рецесията с Covid, заяви финансовият министър Христос Стайкурас.

Инфлацията в Гърция означи своя пик през юни т.г., като от този момент насам гладко понижава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР