Стотици пациенти са блокирани в болници в северната част на

...
Стотици пациенти са блокирани в болници в северната част на
Коментари Харесай

Стотици пациенти са блокирани в болници в Газа и не могат да бъдат евакуирани, предупреди ООН

Стотици пациенти са блокирани в лечебни заведения в северната част на Газа и физически не могат да се придвижат на юг, заяви ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

Том Уайт от Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци повтори казаното от лекари и други благотворителни организации - че е невероятно да се реалокират пациенти от лечебни заведения като Ал-Кудс в Северна Газа.



Палестинският червен полумесец споделя, че Израел им е наредил да изтеглят болничното заведение в неделя, до момента в който боевете не престават наоколо. Около 55 000 вътрешно разселени лица в този момент „ заемат всеки квадратен метър “ от болница „ Ал Шифа “, сподели нейният началник Маруан Абусада в гласова известие до BBC.

„ Много хора на север търсят заслон в учебни заведения на организацията за бежанците, те търсят заслон и в лечебни заведения “, сподели Уайт. 

„ Там има и стотици пациенти, които не могат да бъдат преместени. “  Той уточни, че доста хора на север - освен пациенти - също " не могат да се движат, тъй като физически нямат превоз, нямат средства ".



" Хората са доста гладни, доста жадни и доста уплашени , а доста от тях живеят единствено с парче самун и когато можем ние им осигуряваме консерви ", споделиха от Организация на обединените нации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР