Стотици палестинци се евакуираха от болницата Ал Шифа“ в град

...
Стотици палестинци се евакуираха от болницата Ал Шифа“ в град
Коментари Харесай

Удар по училище на ООН в Газа, използвано за убежище

Стотици палестинци се изтеглиха от болничното заведение „ Ал Шифа “ в град Газа. Тел Авив заяви, че ревизира информацията за израелски удар по учебно заведение на Организация на обединените нации, употребявано за леговище.

Ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци и трудострояването им Филип Лазарини заяви, че организацията му е получила „ ужасяващи “ фрагменти и фотоси с десетки убити и ранени при нахлуване против учебното заведение в Северна Газа, написа Ройтерс.

Тел Авив твърди, че „ Хамас “ употребява лечебното заведение като военна база

Ударът е бил нанесен „ призори по учебното заведение „ Ал Фахура “, заяви за Агенция Франс Прес чиновник на министерството.

Кадри, оповестени в обществените мрежи, демонстрират тела, някои от които покрити с кръв, а други с прахуляк, в стаите на постройката, където под учебните чинове са били постлани матраци.

Все по-вероятно е израелската да разшири военната си интервенция и към южните елементи на анклава.

Пеша, без багаж и с бели флагове – по този начин пациенти и хора без дом напуснаха „ Ал Шифа “ . Според публицист на място нареждането е пристигнало от израелската войска. Оттам отхвърлят и настояват, че шефът на болничното заведение ги е помолил да оказват помощ за евакуацията.

От организацията ''Медицинска помощ за палестинците'' споделиха, че би трябвало гориво за работата на генераторите, а не кувьози

„ Израелските сили унищожават отделенията, а болничното заведение се трансформира във военна база на окупационните сили. Там остават 126 пациенти, петима доктори и 34 недоносени бебета “, сподели Маи ал-Кайла, министър на опазването на здравето в Газа.

Засилват се ударите по южния град Хан Юнис, където тази заран починаха минимум 32-ма палестинци. Тел Авив се закани, че ще преследва „ Хамас “, където и да са те.

В същото време многохилядното шествие, потеглило на 5-дневен поход, е пред портите на Ерусалим. Към околните на отвлечените от „ Хамас “ се причислиха водачът на опозицията и недоволни от цялата страна. Целта им е довечера да са пред резиденцията на премиера.

„ Правителството би трябвало да се срещне с нас, чакаме да ни кажат по какъв начин ще върнат нашите близки. Не можем да чакаме повече, настояваме за дейности в този момент, дано платят каквато цена е нужна, с цел да освободят заложниците “, сподели Ноам Алон, сътрудник на отвлечена жена .

За последните 24 часа са умряли три бебета в болничното заведение „ Ал-Шифа “

За първи път нощес в Газа влязоха цистерни с гориво, откакто Тел Авив се съгласи да позволява в Ивицата по 2 всеки ден. Тази вечер обаче израелският кабинет може да анулира решението си.

Всичко за спора в Близкия изток може да наблюдавате в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР