Стотици палестинци излязоха на протест срещу посещението на държавния секретар

...
Стотици палестинци излязоха на протест срещу посещението на държавния секретар
Коментари Харесай

Стотици палестинци протестираха срещу визитата на Антъни Блинкън в Рамала

Стотици палестинци излязоха на митинг против визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в де факто столицата Рамала , оповестява осведомителната организация Times of Israel.

Те издигнаха трансперанти с надпис " Блинкън, не си мечтан тук ". Видео в мрежата " Х " (бивша Twitter) демонстрира по какъв начин на един от плакатите има начертани червени триъгълници под името на секретаря.

Протестните дейности се състояха на обяд локално време, а по-късно бяха прекратени от палестинските сили на реда.

Днес Блинкън се срещна с палестинския президент Махмуд Абас на територията на окупирания от Израел Западен бряг, оповестява Reuters. По време на визитата бяха дискутирани въпроси, които биха подобрили ръководството на Палестина. Секретарят е посъветвал президента да реконструира държавното управление, тъй че страната да се възвърне бързо след приключването на войната в Ивицата газа. Той е предложил да бъде основана пътна карта за учредяване на палестинска страна.

Припомняме, че на 5-ти януари държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предприе своята четвърта обиколка в Близкия изток в границите на три месеца. Това се случва дни, откакто почитан.

От държавният департамент показаха, че не чакат диалозите по време на обиколката да бъдат лесни. Говорителят на ведомството съобщи, че има проблеми пред района и предстоят сложни избори. По думите му е отговорност на Съединените американски щати да управляват дипломатическите старания за справяне с тези провокации.
 Антъни Блинкън потегля на обиколка в Близкия изток
Антъни Блинкън потегля на обиколка в Близкия изток

Той ще посети Турция, Гърция, Йордания, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Израел, Западния бряг и Египет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР